Tronsmart Halo 100 – тази аудиоколонка ще ви изненада

Hallo 100 е преносима Bluetooth аудио колонка, създадена специално за парти
(снимки: TechNews.bg)

Лято е. Време за парти – на плажа, в планината, на вилата и на други любими места, които ни събират с приятелите. Но какво е партито без музика? Всъщност такъв проблем няма – преносимата Bluetooth колонка прави изживяването неповторимо. Представяме тук едно бижу, което ни изненада приятно с качествата си, предвид ниската цена, на която се предлага. 

В последните години Tronsmart си спечели славата на бранд, който доставя стойностни аудио-продукти на цени, които са далеч по-конкуренти от тези на сравними по качество устройства на други производители. Когато получихме за тест модела Halo 100, бяхме сигурни, че това е поредният хитов продукт на компанията. Впечатленията ни от тази Bluetooth колонка надминаха нашите очаквания за продукт, който струва само €64 (след купон за отстъпка NNNEUHALO100) в глобалния онлайн магазин Geekbuying.

Дизайн

Tronsmart Hallo 100 е преносима Bluetooth аудио колонка, създадена специално за парти, включително на открито. Външният ѝ вид отразява по категоричен начин замисъла на проектантите. Това е солидно устройство, което стои изправено и създава колорит на партито с трите осветени, пулсиращи пръстена, когато е включено RGB осветлението. Наподобява безобидно митично чудовище, което се държи доста дружелюбно и носи единствено удоволствие на хората наоколо.



Корпусът на колонката е направен от черна пластмаса, отпред има метална решетка с изпъкващо лого Tronsmart, която покрива говорителите зад нея, а отгоре е разположена гумирана сензорна повърхност с управляващите контроли. На дъното отдолу също има гумирани подложки, благодарение на които Halo 100 стои здраво на под, маса или друга повърхност.

Моделът има немалки размери – 198x150x287 мм и тежи около 2,72 кг, тоест нито е много лек, нито е много тежък, на практика е лесно преносим и същевременно стабилен, когато е оставен да се крепи сам на себе си, пулсирайки с мощния си бас. Отстрани е закрепена каишка от изкуствена кожа за по-лесно пренасяне на колонката.

Задната част на Halo 100 е скучна на пръв поглед. Там отдолу обаче се намира една гумена капачка, под която откриваме наличните портове за захранване и свързване на източниците на музика. По-надолу ще ги разгледаме подробно. Конструкцията е водоустойчива с рейтинг IPX6.

Качество на звука

Страхотна изненада е мощният и качествен звук, който устройство от този ценови клас възпроизвежда. Halo 100 има изходна мощност 60W и подчертано силен бас, което прави слушането на музика за парти изключително преживяване.



Аудио системата включва два средни високоговорителя (разположени като две очи) и голям високоговорител под тях – светейки, те приличат на лице с отворена уста. По-малко видими са пищялката над „очите“ и големият пасивен радиатор зад „устата“. По-конкретно, високочестотният говорител е 1,22-инчов, двата средночестотни са 2,09-инчови, нискочестотният е 4,53-инчов, а пасивният радиатор е 5,6-инчов.

Смело можем да кажем, че 60W мощност и честотен диапазон от 40Hz-20kHz е впечатляващ звук за преносима Bluetooth колонка на тази цена. Усещането е страхотно, сякаш слушате от Hi-Fi уредба.

За това допринася и вградената DSP технология SoundPulse, която може да се активира от контролния панел. Тя подсилва ниските честоти, без да въвежда изкривяване в горната скала на честотния диапазон. Разликата в качеството на звука с активирана функция SoundPulse и без нея е осезаема, затова силно ви препоръчваме да се възползвате от това подобрение на аудиото.

Следващо ниво на изживяване е да обедините две колонки Halo 100 в стерео тандем – това е възможно чрез Bluetooth и вградената функция за сдвояване, която се управлява от контролния панел. За съжаление, нямахме втора такава колонка, за да тестваме тази възможност, но който чуе звученето на Halo 100, ще бъде изкушен да се потопи и в стерео изживяване.

Управление и интерфейси

Както казахме, управлението се извършва от контролите на горния гумиран панел на колонката. Там са разположени няколко сензорни бутона: за включване/изключване, възпроизвеждане/пауза, регулиране на звука, избор на светлинно шоу, избор на източник на звуков сигнал, стерео сдвояване с друга колонка и активиране на SoundPulse функцията. Наличен е също индикатор за изтощена батерия.


Всъщност опциите за управление са доста широки, но пълното им усвояване отнема известно време. За контрол на възпроизвеждането, гласов асистент (поддържат се Siri, Google Assistant и Cortana) и отговаряне на телефонни обаждания (чрез вградения микрофон) трябва да запомните комбинации от двойни, дълги и къси щраквания. Разбира се, ако това ви отегчава, можете да се ограничите само до базовите функции, които са напълно достатъчни за използване на колонката в основното ѝ предназначение – музика, музика, музика…

Мобилното приложение Tronsmart за iOS и Android предлага допълнително удобство за управление на колонката. След като го инсталирате на смартфона си, избирате Halo 100 от списъка с устройства и получаване достъп до основни настройки и управления – възпроизвеждане, пауза, пропускане на песни и регулиране на силата на звука.

Приложението показва още нивото на батерията, подканя ви да актуализирате фърмуера, предлага също ръководство за потребителя. Интересен е панелът с предварително зададени настройки на еквалайзера, който в допълнение към аудио режима по подразбиране и SoundPulse, предлага опции за дълбок бас, класически, рок и персонализиран режим.

В мобилната апликация е наличен и контролер за достъп до входовете за звуковия сигнал, функцията за стерео сдояване, както и опция за дистанционно изключване на колонката, без да се налага да ходите до нея. Не на последно място, от приложението можете да изберете режима на RGB осветление, вкл. балет, парти, фантоми, въртележка, звездна нощ.

Като стана въпрос за входове, тук Halo 100 печели много точки. Освен безжичното Bluetooth  5.3 предаване на звука, колонката предоставя на задния си панел стандартно 3,5-мм AUX гнездо за свързване на произволен аудио източник (между другото именно този вход се приема по подразбиране от колонката), слот за TF/SD карта и USB-A порт, в които можете да поставите сменяеми носители с музика, което е по-икономично решение от Bluеtooth от гледна точка на консумацията на енергия.

Въобще, изборът на носителите на музика е много широк, на практика неограничен, което дава изключителна гъвкавост на притежателите на Halo 100. Това несъмнено е още едно ключово предимство на тази преносима аудиоколонка. В допълнение, USB-A портът работи независимо от USB-C порта за зареждане на батерията и от своя страна може да се ползва за захранване на друго устройство, например смартфон.

Батерия и автономност

Тъй като USB-C входът има максималната входна мощност 5V/2A, пълното зареждане на батерията от 12000 mAh ще отнеме 5,5 часа. Нашите тестове показаха, че колонката може да възпроизвежда цял ден музика с едно зареждане и дори със светлинно шоу. Но нека тази опция с RGB осветлението да остане за романтично парти вечерта. В спецификацията производителят посочва 18 часа възпроизвеждане при по-щадящи батерията сила на звука и светлини.

Tronsmart Halo 100 – основни характеристики:

  • Изходна мощност: 60W;
  • Честотен диапазон: 40Hz – 20kHz;
  • Интерфейси: Bluetooth 5.3, AUX 3,5-мм, USB Type-C, USB Type-A, microSD
  • 5 светлинни ефекта;
  • Стерео сдвояване;
  • SoundPulse технология;
  • Вграден микрофон;
  • IP рейтинг IPX6;
  • Време за възпроизвеждане: до 18 часа;
  • Поддръжка на гласов асистент;
  • Размери: 287x198x150 мм;
  • Тегло: 2,72 кг.

Заключение

Впечатлени сме от тази аудио колонка. За цената си тя предлага мощта и качеството на два пъти по-скъпи конкуренти. Наред с това поддържа стерео сдвояване, атрактивно RGB осветление и разнообразни аудио входове. Купонджиите ще оценят 60-те вата изходна мощност и дълбокия бас, а DSP функцията SoundPulse прави разликата с по-обикновените колонки.

Наличност и цена

Стойностната Bluetooth колонката за парти е достъпна за поръчки тук: Tronsmart Halo 100 – на цена от €64 след купон за отстъпка NNNEUHALO100 и безплатна доставка от европейски склад на Geekbuying в рамките на няколко работни дни. Комплектът включва колонката, кабел за зареждане USB-A-към-USB-C, 3,5 мм AUX кабел и документация.

Коментар