И мобилният Gmail вече превежда имейли автоматично

Мобилната версия на Gmail вече предлага превод на писмата от един език на друг
(снимка: CC0 Public Domain)

Преводът на уеб съдържание от един език на друг е голямо удобство за интернет потребителите. Сега тази полезна функционалност се пренася и в мобилната електронна поща Gmail на Google.

Функцията за автоматичен превод отдавна е достъпна за потребителите на уеб версията на Gmail. Новото е, че сега Google я добави към мобилната версия на имейл услугата, която милиони хора по света използват всеки ден.

За потребителите на Gmail на устройства с операционна система Android функцията за превод ще стане достъпна тази седмица, а в iOS версията на приложението ще се появи в края на месеца, съобщи PC World.

Както при уеб версията, потребителят ще види малък банер в горната част на имейла. Ако основният език на потребителя е английски, банерът ще предложи превод на съобщението на именно на английски.

В допълнение към това потребителят може да избере опция, с която всички входящи съобщения ще бъдат автоматично преведени на избрания език.

Разбира се, потребителят може да откаже използването на новата функция, но Google я оценява като „много популярна“, изхождайки от статистиката за преводача на писма в уеб версията на Gmail.

Коментар