Google добави поддръжка на е-подпис в Документи и Диск

Популярни услуги на Google като Документи и Диск получават нова практична функция
(снимка: CC0 Public Domain)

Google започна отворени бета тестове на електронен подпис в своята уеб-базирана услуга за сътрудничество Workspace. Функцията ще стане достъпна в приложенията Google Документи и Google Диск за индивидуални и групови акаунти.

С помощта на електронен подпис потребителите на популярните Google услуги ще могат да подписват документи, без да се налага да ги разпечатват на хартиен носител, отбелязва TechCrunch.

„За да опростим този работен процес, ние първоначално интегрирахме функцията eSignature в Google Docs, която ще позволи на потребителите да изискват и добавят подписи към официални документи директно в облака“, пояснява разработчикът в блог публикация.

Що се отнася до самия електронен подпис, функцията eSignature представлява поле, което може да се добави към документ. 

Допълнителни опции, включително възможност за подписване на документи от множество потребители, изпращане на подписани документи извън Workspace и възможност за подписване на PDF документи, ще бъдат внедрени по-късно тази година.

В следващите две седмици избрани потребители на Workspace ще получат безплатен достъп до опцията за електронен подпис. Администраторите на Workspace ще могат да включат различни потребители в бета тестовете, като подадат съответния тикет до екипа за поддръжка на услугата.

Коментари по темата: „Google добави поддръжка на е-подпис в Документи и Диск”

добавете коментар...

  1. ИТ

    Това направо убива разните статъперски фирми в България.

  2. Браво

    Изведнъж фирмите в България които се занимават с далавери за електронни подписи бизнеса им става напълно излишен.

Коментар