Netflix започна публични тестове на стрийминг за облачни игри

Облачните игри на телевизор и компютър са нова услуга, която Netflix прокарва на пазара
(снимка: CC0 Pubic Domain)

Лидерът в стрийминг услугите Netflix започна първия публичен тест на нова услуга за облачни игри, като засега изпитанията се провеждат само в две държави – Канада и Обединеното кралство.

След пускане на приложението Netflix Game Controller в магазина App Store, Netflix обяви първото публично бета тестване на функцията за стрийминг на своите игри в облака. От 14 август абонатите на Netflix в Канада и Обединеното кралство могат да изпробват облачни игри на поддържани телевизори, а през следващите седмици услугата ще стана достъпна и на платформи PC и Mac (чрез Netflix.com на поддържани браузъри).

Според информация от блога на Netflix, първоначалната аудитория за бета тестване на стрийминга на облачни игри ще бъде относително малка. Списъкът с поддържани телевизори включва: Amazon Fire TV, Chromecast с Google TV, телевизори LG, Nvidia Shield TV, Roku устройства и телевизори, Smart TV от Samsung и Walmart Onn.

Като част от първоначалните изпитания, потребителите ще имат достъп до мистичното приключение Oxenfree от притежаваното от Netflix студио Night School и аркадната игра за извличане на скъпоценни камъни Molehew’s Mining Adventure.

Всичко, от което тестерите се нуждаят, за да играят Oxenfree и Molehew’s Mining Adventure на телевизор, е смартфон: за Android контролерът ще бъде достъпен чрез приложението Netflix, а за iOS – чрез Netflix Game Controller. За PC и Mac е обещана поддръжка на мишка и клавиатура.

Netflix включи игри в абонамента си през есента на 2021 г., но тогава ставаше въпрос само за мобилни забавления за Android и iOS. Компанията гледа на облачните игри като на „добавена стойност“, а не като заместител на конзолите.

Коментар