Tesla ще строи Supercharger станции в ресторанти и кина

Зарядните станции на Tesla ще се появят на популярни места в Холивуд
(снимка: CC0 Public Domain)

Производителят на електромобили Tesla получи одобрение за изграждане на нови типове зарядни станции Supercharger в ресторант за бързо хранене и киносалон за зрители с автомобили.

Първоначално компанията планираше да построи няколко зарядни станции в Санта Моника. Това местоположение обаче е преместено на изток в Холивуд и сега Supercharger ще се появят на булевард 7001 W, съобщи Teslarati.

В края на юли Tesla получи разрешение от местен ресторант да планира района, да изгради стени и да инсталира филмови екрани на мястото. Компанията подаде заявленията през ноември 2022 г. и осем месеца по-късно планът беше одобрен от градската управа на Лос Анджелис.

Архитект на проекта е компанията Stantec Architecture, базирана в Чандлър, Аризона, а изпълнител е PCL Construction Services Inc. със седалище в Глендейл, Калифорния. На 9 август Tesla получи най-накрая зелена светлина да придвижи проекта напред.

Според главния изпълнителен директор Илон Мъск, обектът ще включва 32 станции за зареждане Supercharger, ресторант с различни кухни, места на покрива и, разбира се, два филмови екрана, показващи трейлъри от известни филми.

Tesla твърди, че мрежата Supercharger никога няма да стане печеливша, но изглежда, че скоро ще се превърне в бизнес за милиарди долари.

Коментари по темата: „Tesla ще строи Supercharger станции в ресторанти и кина”

добавете коментар...

  1. Кризата с тока

    Светът е изправен пред енергийна криза и режими на тока. Това е напълно безсмислено. Трябва да се полагат всички усилия и финансови средства във водородните технологии.

Коментар