Gmail се приближава до месинджърите с позната функционалност

Електронната поща Gmail ще се сдобие с емоционална съставка, подобно на чатовете 
(снимка: Google)

Потребителите на уеб-базираната поща Gmail скоро ще се сдобият с функция, която е присъща на месинджърите и масово използвана – възможност за вмъкване на емотикони в отговорите на имейли.

Google разработва емотикони за реакция в Gmail, които ще доближат имейл услугата до приложенията за мигновени комуникации, отбелязва The Verge. За новата функция се разчу преди няколко седмици, след като разработчици откриха код в приложението Gmail за iOS, който позволява на потребителите да отговарят на имейли с емотикони, подобно на конкурентни платформи от рода на Outlook.

Допълнителни доказателства бяха намерени в най-новия APK на Gmail за Android. Източникът AssembleDebug твърди, че този APK съдържа няколко реда код, пряко свързани с реакциите с емотикони.

Все още има малко подробности за тази функционалност, но във файла са открити текстови фрази като „тази функция ще се появи скоро“ и „вие сте сред първите потребители на Gmail, които получават емотикони за реакция“. Това предполага, че появата на емотикони в публично достъпната версия на Gmail е неизбежна.

Според AssembleDebug, потребителите на Gmail ще могат да използват емоджи реакции директно от екрана на имейла или от менюто с три точки, въпреки че последната опция в момента е деактивирана.

В кода се споменават и ограничения – например, някои реакции с емотикони не могат да се използват в криптирани съобщения, големи групи или когато получателят е скрит. Вероятно ще има ограничение за 20 емотикони на имейл и поне някои съобщения ще бъдат ограничени до 50 уникални реакции.

Google не е потвърдил публично, че работи върху функция за реакция с емотикони. Но помолена да коментира темата, говорителката на Google Мадисън Кушман Велд посъветва „останете на линия за актуализации“, като написа дословно следното: „😉,✋📻“. Какво по-убедително доказателство от това за намеренията на компанията…

Коментари по темата: „Gmail се приближава до месинджърите с позната функционалност”

добавете коментар...

  1. :o)

    Каква чутовна глупост е тази новина не е истина…

Коментар