T95Z Plus – достъпен ТВ бокс за домашно кино

Смарт устройството T95Z Plus има привлекателен дизайн с RGB светлинни ефекти

Компактните устройства, известни като ТВ бокс, имат какво да предложат на домашните киномани, въпреки все по-усъвършенстваните телевизори, които срещаме на щандовете в хипермаркетите. Те превръщат традиционния телевизор или LCD монитор в мултимедиен център за забавление с филми, музика, игри и всевъзможно друго съдържание, достъпно от интернет.

Представяме едно изключително достъпно като цена устройство, което ще добави много стойност към домашния телевизор – това е моделът T95Z Plus Smart Android TV Box, който се предлага сега само за €33,99 в глобалния онлайн магазин Cafago с безплатна доставка. Накратко, говорим за модерен ТВ бокс с операционна система Android 12, четириядрен процесор, минимална конфигурация 2MB/16MB, безжични връзки Wi-Fi и Bluetooth, Ethernet и 6K видео декодиране, наред с атрактивни RGB светлини. 

T95Z Plus се доставя в комплект с дистанционно управление за повечето функции

Просто свързвате ТВ бокса към интернет (жично или безжично), от една страна, и към телевизора през наличния HDMI интерфейс, от друга, и се насладете на огромното разнообразие от забавления в глобалната мрежа. Вместо на компютър или смартфон ще гледате любимите си филми и предавания на големия ТВ екран у дома, докато лежите удобно на дивана.

T95Z Plus разчита на изчислителните възможности на процесор Allwinner H618 с четири ядра Cortex A53 и графичен блок Mali-G31 MP2 GPU, които работят в тандем с 2GB RAM и 16GB постоянна памет в базовата конфигурация на устройството. Ако желаете повече място за съхранение в самия ТВ бокс, може да изберете опциите с 4GB RAM и 32/64GB ROM. С подобна конфигурация няма да имате проблем с възпроизвеждането на филми и друго развлекателно съдържание.

T95Z Plus разполага с HDMI и два USB порта, слот за карти памет, оптичен и AV портове

Разглежданият модел може да се похвали с поддръжка на 6K H.265 декодиране и 6K/4К изходен сигнал за възпроизвеждане на видео с висока резолюция на 4К телевизор – за истинско домашно кино (максимум 6K@30fps). Управляван от Android 12.0, ТВ боксът обещава производителност и стабилна картина, наред с богата функционалност и оптимизации за пълноценно потребителско изживяване. 

С поддръжка на H.265 и VP9 декодиране, T95Z Plus консумира почти два пъти по-малко честотна лента от H.264 и е съвместимо с повечето файлови формати. Интересна е също възможността за гледане на съдържанието от смартфон или таблет на големия ТВ екран чрез технологиите за безжично прожектиране. В друг сценарий може да използвате ТВ бокса за игри.

T95Z Plus е способен да пресъздаде кино атмосферата у дома – на телевизора

Можете да свържете T95Z Plus към интернет по два начина – безжично през Wi-Fi 6 или през 10/100 Mbps кабелен Ethernet през наличния RJ-45 порт. ТВ боксът разполага с двубандов 2.4G/5G модем за Wi-Fi и освен това поддържа BT 5.0 безжични комуникации за лесно и удобно свързване на съвместими BT устройства – например, мишка за по-лесно управление.

T95Z Plus идва в комплект с дистанционно управление, но имайте предвид, че част от функциите не могат да се контролират от него, така че е препоръчително да свържете и външна мишка – безжично или към някой от двата налични USB порта. Така управлението на функциите ще бъде по-лесно, а изживяването с устройството по-приятно.

T95Z Plus поддържа и безжично прожектиране на съдържанието от мобилния екран

Както вече споменахме, T95Z Plus разполага с HDMI 2.0 интерфейс, два USB 2.0 порта, слот за SD карти памет, оптичен и AV портове. Отпред има малък LED дисплей, който показва точно време. В комплекта, с който се доставя устройството, влизат още дистанционно управление, HD кабел, захранващ адаптер и документация.

Можете да купите изгодно този ТВ бокс тук: T95Z Plus Smart Android TV Box – за €33,99 и безплатна доставка в рамките на няколко работни дни.

Коментар