Не е шега: огромна, 5-метрова клавиатура

Тази чудовищна клавиатура за гейминг е дълга близо 4,9 метра
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

Можете ли да си представите гигантска клавиатура за гейминг? Ами компютърна мишка колкото “костенурката” на Фолксваген? Е, точно това е направила компанията Alienware. Безспорно говорим за най-голямата механична клавиатура в света и най-голямата мишка.

След като създаде гигантските аксесоари за игри, Alienware (марка на Dell) покани екипа на Dota 2 да ги тества. Тази петметрова механична клавиатура е и доста тежка – само интервалът тежи почти 10 кг.

Трудно се носи този интервал с тегло близо 10 килограма
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

По-точно, дължината на клавиатурата е близо 4,9 метра. Разработчиците са взели за основа обикновените модели клавиатура и мишка Alienware AW420K и AW720M и след това са ги мащабирали в съотношение 14:1.

Бутоните на клавиатурата са отпечатани на 3D принтер, а интервалът (шпацията) тежи повече от 9 кг. Самото отпечатване на бутоните е отнело цели три дни.

Мишката на Alienware е не по-малко впечатляваща с размерите си
(снимка: Team Liquid Dota / YouTube)

За да се похвалят пред общността на геймърите, разработчиците от Alienware поканили екипа на Team Liquid за играта Dota 2 да тества тези чудовищни ​​аксесоари. Като се има предвид, че петима души са необходими само за управление на мишката, тестът се оказва сериозно предизвикателство.

Ентусиастите опитали да въведат текст на клавиатурата, а резултатът може да се приеме като задоволителен: 14 думи в минута с точност от 88%, но не от първия път. Остава открит въпросът кому е нужно подобно технологично творение?

Коментари по темата: „Не е шега: огромна, 5-метрова клавиатура”

добавете коментар...

  1. :o)

    на това му викам аз Малоумници 🙂
    Като тези с най-дългите пици и т.н. но поне онези се изяждат.
    Това нещо с ресурсите , които е изконсумирало трябва директно да иде в боклука.

Коментар