Нова услуга опростява мултиклауд свързаността

Equinix подобрява портфолиото си от услуги за мултиклауд мрежова свързаност
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова виртуална услуга за маршрутизация ще помогне на компаниите по-лесно да свързват приложения и данни от различни облачни решения и локални внедрявания. Equinix Fabric Cloud Router вече е достъпна по целия свят, съобщиха от доставчика на дигитална инфраструктура Equinix, който присъства и у нас с два IBX центъра за данни.

Equinix Fabric Cloud Router улеснява свързаността от типа облак-облак и хибридните облачни решения, като предоставя лесна за конфигуриране мултиоблачна услуга за маршрутизация от корпоративен клас, която може да бъде внедрена в рамките на минута.

Възползвайки се от защитената частна свързаност на Equinix, компаниите могат да свързват приложения от различни публични облаци в повече локации, в сравнение с останалите услуги.

„Съвременните ИТ среди са значително дигитализирани и разпръснати. Според проучването на Enterprise Strategy Group на TechTarget, през 2023 г. 94% от организациите използват множество уникални публични облаци, а основните двигатели на тази тенденция се очаква да оптимизират производителността и да скалират приложенията. Мрежовата свързаност, която стои зад тези мултиоблачни решения, трябва да осигури същата възможност за скалиране и подобряване на производителността. Със своята широка наличност на директна свързаност и ниска мрежова латентност и в комбинация с Equinix Fabric Cloud Router, Equinix е в добра позиция да осигури тези възможности”, коментира Боб Лалиберт, главен анализатор в ESG.

Клиентите могат да се възползват от Equinix Fabric Cloud Router във всички 58 локации на Equinix с достъп до услугата Equinix Fabric, включително България, със свързаност с ниска латентност до всички основни доставчици на облачни решения, в това число Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform, Microsoft Azure и Oracle Cloud Infrastructure, а също така и стотици други доставчици на услуги като Akamai, ServiceNow и Zoom.

Предоставена като услуга при поискване и почти в реално време, Equinix Fabric Cloud Router може да елиминира разходите и усложненията, свързани с притежаването и оперирането на физически маршрутизатор или използването на лиценз за виртуален такъв. С отстраняването на тези ограничения, клиентите могат да подобрят производителността на приложенията, да намалят разходите за облачни решения и да ускорят достигането на услугите до пазарите.

Компаниите ще могат също така да ускорят въвеждането на мултиоблачни решения чрез избягване на обвързване с конкретен доставчик, благодарение на независимата от доставчик услуга на Equinix, което премахва мрежовите ограничения и позволява избор на правилната облачна среда и доставчик за конкретни работни натоварвания.

Коментар