Българска игра за Android пресъздава митологията на Странджа

Красивият 3D свят среща играчите с различни фентъзи същества от тракийските митове
(екранна снимка: “Приключения в Странджа 3D”)

В онлайн каталога за Android приложения Google Play е достъпна за сваляне българска видео игра тип фентъзи, която пресъздава митологията на Южното Черноморие и Странджа планина. Това е първата игра изобщо от такъв род, вдъхновена от реални места в България, изобразени като декори, казват разработчиците от сайта-пътеводител BgNatureTrip.

Действието в “Приключения в Странджа 3D” се развива през II в. пр. Хр, когато планината е била обитавана от две тракийски племена – скирмиани и асти. В играта присъстват същества от тракийската митология – нимфа, сатир, змей, жреци общуващи с боговете и др.

Играта е замислена като средство да се привлече интереса на подрастващите към древната история и екзотична природа на Странджа, споделиха авторите на проекта – туристическия сайт-пътеводител BgNatureTrip, който прави репортажи за кратки разходки сред природата и забележителности в района на Южното Черноморие и Странджа планина, вкл. посещения на уникални скални образувания и малко познати археологически обекти в околността.

В сценария на играта е вложено знанието, което екипът на портала е събрал за Странджа от походите и проучванията в планината през годините. Играта е подходяща за деца на възраст над 9 години. Контролите са прости и лесни за разбиране за неангажираща игра.

Контролите на видео играта са прости и лесни за разбиране 
(екранна снимка: “Приключения в Странджа 3D”)

В красивия 3D цветен свят играчите ще срещнат различни фентъзи същества от тракийските митове – нимфа, сатир, таласъми, змей, жреци, общуващи с боговете, и др. Ще могат да научат повече за древните траки – техните вярвания, богове и светилища – и да се запознаят с някои от най-известните забележителности на България в истинската Странджа планина.

Пълната версия на играта – с всички нива и без реклами – е налична в магазина на Google Play и може да бъде закупена и инсталирана на Android смартфон на цена от 2,99 лв. Видео играта е на български език и английски език.

Даунлоуд:  “Приключения в Странджа 3D” за Android

Коментари по темата: „Българска игра за Android пресъздава митологията на Странджа”

добавете коментар...

  1. Трифи-Трифайса

    Готино, от всичките уж “български игри”, дето наизлязоха през годините, това несъмнено е най-българската игра, защото тези приказни места са не някъде другаде, а именно в нашата родина. И това е което може да даде Странджа на българина – да задоволи жаждата за екзотика и приключения. Тази пъстрота на пейзажите я няма никъде другаде в България – море, джунгли, скални образувания, древни замъци.

  2. Anonymous

    Забавна е тази нова българска игра, но графиката можеше да е малко по-добра.

  3. Гейминг анализи

    Сериозният проблем на съвременният гейминг е липса на свежи идеи. Големите студия са предпазливи и правят само кавъри на стари заглавия с подобрена графика. Новите идеи, новите герои и нова атмосфера идват от indie разработчиците, както е в този случай. Да, човечето наистина прилича малко на Хари Потър, но все пак това е игра за деца.

  4. Anonymous

    Идеята е много добра, но не е реализирана добре. По никакъв начин не се разбира, че става въпрос за траките. Изглежда леко на първата игра на Хари Потър.

  5. Anonymous

    Играта е истинска революция не само сред българските игри, а и изобщо за фентъзито! Аман от средновековни рицари, крале и замъци, тук виждаме нещо ново – тракийски войни и същества от една истинска митология. И истински места!

  6. Гогич

    Ей това е мега яката българска игра ! Поздравления към създателите, крайно време беше да се направи нещо такова – с природа и история от нашите древни земи!

  7. Kiko

    Браво, много хубава българска игра, най-накрая се намери някой от тези български гейминг студия да направи нещо с места и история от родината.

Коментар