Вятърен генератор за дома и професионална употреба

Вятърен генератор на покрива може да покрие част от енергийните нужди

Всички днес говорят за екология и чиста енергия. Източник на такава е и вятърът, който освен големи турбини на сушата и във водата, може да задвижва при добри условия и много по-малки инсталации за дома и някои професионални приложения.

Представяме компактен вятърен генератор 1200W, предназначен за захранване с електрическа енергия на уредите в дома, на метеорологични станции, магистрали, лодки и др. Комплектът се предлага сега изгодно за €110,65 в глобалния онлайн магазин Cafago с безплатна доставка от европейски склад.

Вятърният генератор има 5 перки от S-тип, здрав и лек корпус от алуминиева сплав

Този практичен ветрогенератор има пет предимства: задействане при малка скорост на вятъра – само 2 m/s, отлична производителност, компактен размер, висок процент на преобразуване на вятърната енергия, нисък шум и слаби вибрации.

Корпусът е направен от здрава и лека алуминиева сплав, а перките са от найлонови влакна, като е приложена технология на високотемпературно пръскане. Домашният вятърен генератор 1200W е издръжлив и е проектиран да бъде устойчив на въздействия като ултравиолетови лъчи, киселинен и лоши метеорологични условия – при температури от -40 до +80 градуса, тъй като в повечето случаи ще се използва на открито.

Типична схема за инсталиране на вятърния генератор заедно със слънчев панел

Конструкцията с двойни лагери поддържа висока стабилност, слаби вибрации и нисък шум на ветрогенератора. С компактните си размери 66х120 см и тегло на целия комплект под 10 кг, е много удобен за монтиране на различни места, вкл. на покриви и стълбове. Освен това е лесен за поддръжка.

Но това, което най-много ни интересува, е неговата производителност. Според описанието, този вятърен генератор има параметри 12V 1200W, като постига декларираната мощност при идеални условия – скорост на вятъра, температура, околни сгради и др. Производителят посочва номинална скорост на вятъра 12 m/s.

Пет предимства на вятърния генератор за дома и професионална употреба

Роторният алтернатор с постоянен магнит и специална конструкция на статора може ефективно да намали груповия въртящ момент на генератора и да осигури по-стабилна работа на системата. Вятърният генератор 1200W има 5 перки от S-тип и е изпълнен в неутрален бял цвят.

Като цяло, това е интересно решение за захранване на домашни уреди и за професионална употреба в метеорологични станции, комуникационни базови станции, магистрали, места за отдих като беседки, хижи, а също и лодки. В комплекта влиза контролер за зарядно устройство с изход 220V, наред с останалите необходими части и аксесоари.

Комплектът, с който се доставя вятърният генератор 1200W

Можете да купите комплекта тук: Вятърен генератор 1200W за дома и професионална употреба – на цена от €110,65 в глобалния онлайн магазин Cafago с безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар