Вятърен генератор 12V 1200W – за достъпна зелена енергия

Вятърният генератор 12V 1200W е идеален за домашна употреба

Вятърът е зелен и безплатно достъпен източник на устойчива енергия. Компактният вятърен генератор е прекрасна система за захранване, която може да се използва в дома, на метеорологични станции, магистрали, лодки и на други места.

Достъпен като цена Вятърен генератор 12V 1200W се предлага в глобалния онлайн магазин Cafago – струва €148,79 и се доставя безплатно от европейски склад в комплект с 5 лопатки и контролер за зарядно устройство. Моделът се отличава от останалите подобни ветрогенератори по необичайната форма на перките, които формират конструкция във вид на фенер.

Лопатките на този вятърен генератор образуват нещо като фенер

Корпусът от алуминиева сплав и лопатките от найлонови влакна са направени по технология с високотемпературно пръскане, благодарение на което са устойчиви на ултравиолетови лъчи, киселинен дъжд и въобще на лоши метеорологични условия, каквито се очакват при използване на ветрогенератора на открито.

Този домашен вятърен генератор има предимства като задвижване от ниска начална скорост на вятъра и висок процент на преобразуване на вятърната енергия в електрическа. Двойните лагери поддържат конструкцията стабилна, с ниски вибрации и шум.

Типична схема на свързване на вятърния генератор, заедно със соларни панели

Съгласно спецификациите, необходимата скорост на вятъра за стартиране на ветрогенератора е само 2 m/s, докато номиналната скорост за пълноценна работа на е 12 m/s. Номиналното напрежение е 12V, а максимална мощност по документи е 1200W с уговорката, че условията са идеални като скорост на вятъра, температура, околна сграда и т.н.

Вятърният генератор има компактни размери и стегнат външен вид, лесен е за инсталиране и поддръжка. Роторният алтернатор с постоянен магнит и специална конструкция на статора може ефективно да намали груповия въртящ момент на генератора и да осигури по-синхронна и надеждна работа на вятърната турбина и генератора.

Вятърният генератор може да се използва в различни сценарии

Моделът може да работи при температури в диапазона -40℃~80℃, тоест практически е използваем навсякъде. Има размери 60х90 см, а целият комплект тежи 13 кг. Налични са варианти в бял и червен цвят по избор на купувачите. В комплекта влизат всички необходими части и аксесоари.

Този компактен вятърен генератор е подходящ не само за домашна употреба, но и за професионални приложения – например на метеорологични станции, комуникационни базови станции и магистрали, а също така на живописни места и съоръжения за отдих като беседки, лодки, хижи и др.

Комплектът, с който се доставя вятърният генератор

Можете да купите ветрогенератора изгодно тук: Вятърен генератор 12V 1200W – за €148,79, с безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментари по темата: „Вятърен генератор 12V 1200W – за достъпна зелена енергия”

добавете коментар...

  1. Лично

    “Зелена енергия”…, добре, а енергия рае, каре и кърпа на точки, предлагате ли?

Коментар