Panasonic настъпва с 3D технологии

Panasonic планира да разшири много сериозно гамата си от 3D продукти през настоящата година, стана ясно на международна пресконференция на компанията в Будапеща.

„Една от основните ни задачи през 2011 е да запазим лидерската си позиция в 3D технологиите”, заяви маркетинг мениджърът за Югоизточна Европа – Ендре Мюлер. „За целта планираме да разширим асортимента на 3D продуктите в световен мащаб, както и създаването на съдържание за 3D – игри и филми”.

През тази година потребителите ще могат да избират от богата гама Full HD 3D телевизори Viera – както плазма, така и LCD/LED. Новите NeoPlasma модели са специално създадени за 3D, отличават се с бързо време за реакция и бързо-превключващ фосфор, който намалява ефекта на застъпване на кадрите, поясниха представители на компанията.

В допълнение, технологията на активните очила помага за постигане на високо качество на картината с Full HD резолюция и ясно разграничени образи за всяко едно око.

Друго направление в дейността на компанията са облачните услуги. Panasonic вече предлага услугата Viera Connect, която е крачка напред спрямо познатата Viera Cast. 70% от новите модели телевизори поддържат тази функция.

Viera Connect осигурява на потребителите достъп до спортни приложения, интерактивни игри и разнообразно друго съдържание в допълнение на стандартните филми и програми, на висококачествен широк екран. Освен че планира сериозно да увеличи броя на приложенията, по-късно тази година Panasonic ще представи и услуга за онлайн пазаруване през телевизора.

Системата работи с бърз и удобен 32-битов графичен потребителски интерфейс (GUI). Очаква се Viera Connect да става все по-гъвкава услуга, благодарение на приложения и оборудване, които ще бъдат достъпни „по поискване”.

Напредъкът в широколентовия достъп доведе до разширяване на пазара на интернет телевизия (IPTV) в световен мащаб. За да стимулира използването на IPTV услуги и приложения, Panasonic ще развива Viera Connect като отворена платформа.

Таня Пенчева

Таня Пенчева

Коментар