Изневяра: Фен на Apple се врече на Microsoft

Дългогодишен фен на Apple изневери на компанията, пишейки трогателно писмо до Стив Балмър в знак на признателност към Microsoft. Скот Джи (Scott G.), лоялен потребител на iPhone, признава, че е очарован от Windows Phone модела Nokia Lumia 900, става ясно от официална страница на Microsoft, посветена на мобилната платформа.

В писмото си до шефа на Microsoft фенът на Apple разказва за причините, довели до отказа му от iPhone 4S в полза на Lumia. По думите на Скот Джи, екипът на Microsoft, разработил мобилната платформа Windows Phone, заслужава уважение за великолепния продукт.

„Да, аз пиша на своя MacBook Pro. И бях доста лоялен клиент на Apple през годините. Наскоро обаче си купих Nokia Lumia 900 и възнамерявам да го запазя”, споделя Скот Джи в писмото си до Стив Балмър – CEO на Microsoft.

По-нататък Скот изрежда редица предимства на Lumia 900, вкл. качество на разговорите, простота на използване, разширени възможности за синхронизация, отказ от ненужни приложения, производителност и интерфейс Metro.

Писмото датира от 13 април 2012 г., т.е. една седмица след старта на продажбите на Lumia 900, работещ по управление на операционна система Windows Phone.

Смартфоните Lumia са ключови за Nokia, която обвърза бъдещето си с платформата на Microsoft за сметка на собствената Symbian. Засега WP моделът се продава добре на американския пазар, но като цяло резултатите на Nokia не са добри – компанията отстъпи първото място при телефоните на Samsung.

по темата: „Изневяра: Фен на Apple се врече на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Мартин

    Ха! Не съм наясно с продажбите на тази или онази компания и говоря само като потребител. Като ми се рекламира Nokia или iPhone за бизнес в движение, или iPad, искам това да е истина. Но предлаганият досега софтуер не е подходящ за тази цел, не оправда очакванията ми. Затова чакам таблет или фон с Windows 8. Windows 7 не е оптимизиран за мобилна работа, мисля че сме единодушни. Сега дано съм станал ясен.
    А пък че Google и други не прекалявали с PR-a?? Моля-моля. Google почна сериозно да се изкачва в личната ми класация по дразнеща комуникация с клиенти. Въобще съм забелязал, че който което не го кефи, го анатемосва с *** ** PR-a. E, всичките са маскари – ако ме питате.

  2. D@ni

    Добре, че бяха Apple да измислят Multi-touch-a, та са всички да могат да му правят copy/paste. Жалък ПР от страна на Microsoft!

  3. 5ko

    Цялата тема е неуместна. Не знам защо се пише статия по такъв повод.

  4. Емо

    Свидетели сме на уникално жалък PR от страна на Microsoft с тази статия.

  5. Е П

    Мартине, извинявам се, че от мнението ми не става ясно коя платформа предпочитам, та се налага да нападаш всички възможни – от Apple, Linux като цяло, и Андроид по-специфично. Между другото, пропуснал си Unix, както и BSD фамилията. При мобилните си презскочил MeeGo, Baidu, WebOS и Blackberry.

    Та, като сме почнали да мерим телефони и операционни системи, ще спомена, че за Q1/2012 от Nokia N9 (с MeeGo) са продадени повече бройки, от колкото въобще са поръчките (на клиенти и оператори) за Lumia 900. Но, тъй като Nokia случи на CEO, който е лакей на Microsoft, зарязват тази платформа, и се насочват към недоносчето на MS.

    Сега, понеже явно не си схванал кво искам да кажа, ще обясня по друг начин: Microsoft имат нелоялен стил на водене на маркетингови кампании, които включват платени статии пълни със силно изкривени факти, а често пъти и директни лъжи. Нито Apple, нито Google (като основни конкуренти споменати от теб) не прибягват до такива подходи.

    Като споменаваш зомбираните по Apple, ще кажа, че познавам не малко идиотизирани фенчета на Microsoft, които си караха с некви изтърбушени Windows Mobile телефони по N години, но никога не си взеха iPhone или Android … или поне Nokia/MeeGо, нали Нокия бяха най-големите по едно време.

    В тоя ред на мисли, не знам кой какво очаква от Windows 8, ама Windows 7 работи много прилично – има офис пакети, и CRM-и. Не знам защо някой ще чака с надежда Windows 8, освен ако не е заклет фен (от тия, дето уж само Apple имат), който се надява, че "Microsoft ще им покаже на другите!" Е, като сте почнали да чакате, чакайте. Само не забравяйте, че другите не стоят на място да чакат MS да наваксат.

  6. Martin

    На мен пък ми писна от зомбираните по Apple.

    Каквото и да си говорим и да плюем по МS, няма друг вариант за офис приложения, колкото и да ми харесва Линукс, иди ми намери телефон или таблет, или къвто и да е мобилен дивайс под Линукс, на който да си върша работа, а? Андроидът е играчка и няма амбиции за сериозни занимания като работа с текстови файлове. То така и го рекламират – "свържи се с твоите приятели навсякъде и където и да е", социални мрежи, глупости.. ама това е за тийнове, сериозните хора работят, искат ERP и CRM през телефона.

    Естествено, че всички чакахме Windows 8 с надеждата мобилните джаджи да вършат по-добре ония дейности, които вече споменах. И много ясно, че ще има страшен хейт срещу него, но кво да правиш, нали е one& only засега.

  7. Е П

    Щеше да е хубаво статията да не вони на евтин PR от страна на MS.

    Като казвам това, имам предвид не само Windows Phone, а цялата им продуктова гама. Схемата на действие е проста – появява се от нищото един потребител/журналист, който изказва мнение в стил:
    "Аз съм дългогодишен потребител/заклет фен на платформа/системата/устройство X (конкурентна, разбира се). [В началото платформата/системата/устройството Y (на MS) имаше трудности, но] след като ползвах/направих проект/поработих с последната версия, съм направо влюбен. Това, което MS са постигнали, е забележително. Y е много по-добро от X."

    * Текстът в квадратните скоби е незадължителен, има го само за продукти, които са били тотален провал в началото (като Vista и Windows Phone 7 примерно).

    Този тип маркетинг на MS може да бъде проследен назад във времето с доста техни продукти: Vista / 7, Windows Phone, Team Foundation Server, Hyper-V, и прочее, и прочее. Ще го видите в подобна форма и за Windows 8.

  8. Rado

    И na мене вчера ме *****, но вече съм добре 🙂

  9. ЦЕцо!!!

    Започна се!!! Поредният просветен)))

Коментар