ColorQube 8900 – „зелен” печат с твърдо мастило

Xerox обяви нов модел цветен мултифункционален принтер, базиран на природосъобразната технология с твърдо мастило (solid ink). ColorQube 8900 е подходящ за създаване на цветни маркетингови материали, като осигурява лесно организиране на печатните процеси в офиса – от разпечатване до сканиране.

ColorQube 8900 е компактно устройство, което може да се инсталира във всяка офис среда, вкл. на работен плот. Твърдото мастило, наподобяващо пастел, се доставя и зарежда без тонер касета. Технологията е подходяща за изработка на цветни отпечатъци като търговски брошури, флайери и презентационни материали.

С помощта на ColorQube компаниите могат да създадат професионално изглеждащи цветни маркетинг материали и офисна документация върху широка гама от медии, включително и рециклирана хартия.

Xerox предлага и възможност за оптимизиране на разходите с плановете Hybrid Color Pricing, при които клиентът заплаща само количеството цвят върху дадена страница. Тази услуга е подходяща при печат на фирмени бланки, пощенски пликове, оферти и други материали, в които е използван малко цвят, предимно за логото на компанията.

ColorQube 8900 поддържа енергоспестяващ режим Intelligent Ready, който осигурява нисък енергиен разход, когато устройството не се използва. Сравнено с лазерните мултифункционални устройства от същия клас, ColorQube 8900 генерира с до 90% по-малко отпадъци при печат и използва 17% по-малко енергия в жизнения цикъл на принтера, по информация от Xerox.

7-инчов сензорен екран улеснява програмирането на задачите, в това число печатане, сканиране, изпращане и съхранение на документи. Вградените функции за сигурност като „image overwrite” и кодиране, защитават документите, хард диска и мрежата от неоторизиран достъп.

Xerox предлага ColorQube 8900 и в пакет с услуги за управление на печата (MPS), чрез които компаниите могат да контролират разходите за печат. По данни на Xerox, чрез MPS се постига оптимизиране на разходите с до 30%.
 

по темата: „ColorQube 8900 – „зелен” печат с твърдо мастило”

добавете коментар...

  1. Tektronix

    Добре, че бяха Tektronix да разработят тези и лазерните принтери, че Xerox освен черно-бяло друго не могат да отпечатат… Тази технология е на повече от 12-13 години…

Коментар