PayPal пуска система за мобилни плащания в Европа

Европейската версия на PayPal Here, създадена „от нулата”, се отличава от подобните систеви в САЩ и Канада

Европейската версия на PayPal Here, създадена „от нулата”, се отличава от подобните систеви в САЩ и Канада

PayPal ще пусне това лято в Европа система за извършване на плащания с помощта на мобилни телефони. Платформата ще бъде внедрена първо във Великобритания, където вече успешно се използват платежни карти на базата на технология Chip and PIN, предаде Телеграф.

Миналата година PayPal пусна мобилна платежна система PayPal Here в САЩ и редица други страни, сред които Канада и Япония. Европейската версия на PayPal Here, създадена „от нулата” от британски разработчици, се отличава от тези, които работят в САЩ и Канада.

На дребните предприемачи от рода на търговци на сладолед и таксиметрови шофьори ще бъде предложено устройство с размерите на мобилен телефон, с помощта на което ще могат да приемат и извършват плащания с притежатели на iPhone и смартфони под управление на Android. Очаква се системата PayPal Here да заработи във Великобритания през лятото. Услугата ще стане достъпна и в други страни по-късно тази година.

Мобилните платежни системи стават все по-популярни в Европа. Така например, във Великобритания PayPal Here ще се конкурира с Barclays Pingit, което бе пусната от финансовата група Barclays през февруари 2012 г.

Коментар