Cisco приключи поглъщането на Intucell

Cisco ще предложи нови решения на големите мрежови оператори с поглъщането на Intucell

Cisco ще предложи нови решения на големите мрежови оператори с поглъщането на Intucell

Мрежовият гигант Cisco завърши сделката по придобиване на частната компания Intucell. Базираната в Израел фирма разработва софтуер за самооптимизиращи се системи (SON), които позволяват на мобилните оператори да планират, настройват, контролират и ремонтират мрежите си в автоматичен режим, отчитайки в реално време промяната в търсенето на услуги.

Поглъщането на Intucell подчертава стремежа на Cisco да си сътрудничи още по-тясно с големите мрежови оператори в създаването на интелигентни функции за мрежите им, чрез които да поддържат качество на услугите.

С развитие на мрежите LTE 4G мобилните оператори търсят по-икономични и ефективни начини за удовлетворяване на нуждите от честотна лента и намаляване на сложността на мрежите. Софтуерът на Intucell ще разшири възможностите на платформата SON, която поддържа множество приложения, продукти и технологии от различни производители. SON позволява на операторите да контролират текущите разходи и да повишат ефективността на инфраструктурните инвестиции.

Служителите на Intucell ще влязат в подразделението на Cisco за разработка на технологии за мобилните оператори – Cisco Service Provider Mobility Group. Съгласно условията на споразумението, Cisco придобива целия бизнес и всички операции на Intucell за сумата от 475 млн. долара.

Коментар