IBM представя най-мащабното портфолио от мобилни услуги – IBM MobileFirst

IBM (NYSE: IBM) представи IBM MobileFirst, най-мащабното мобилно портфолио, което съчетава решения за ИТ сигурност, анализ и приложения за разработване на софтуер с облачни услуги и експертиза в сферата на мобилните технологии. Използвайки решенията от IBM MobileFirst, компаниите ще могат да организират и опростят всичко от управлението на мобилните устройства на служителите до създаването на нови мобилни приложения за търговия, с които ще могат да преобразят своя бизнес модел.

IBM MobileFirst съдържа основни инструменти, с които бизнеса може да се възползва от възможностите, които мобилните технологии създадоха, с цел увеличаване на приходите и стимулиране на иновациите. За да постигнат това, компаниите трябва да имат интегрирана стратегия за мобилни устройства, облачни изчисления, Big Data, социален бизнес и ИТ сигурност. IBM MobileFirst включва:

Широко протфолио от мобилни решения

Мобилните решения от портфолиото на IBM MobileFirst включват платформи за управление, ИТ сигурност и аналитични възможности, необходими на компаниите да разработят свои мобилни технологии. В допълнение, портфолиото предлага бърза интеграция между социални и облачни услуги.

Платформата IBM MobileFirst включва нови ъпдейти и подобрения, с които се опростява разработването на мобилни технологии и се повишава тяхното качество и надеждност. IBM Endpoint Manager включва нови ъпдейти, разработени на базата на по-високи стандарти за сигурност. Благодарение на обновеното решение Tealeaf CX Mobile, компаниите ще могат да установят какви подобрения да внесат в мобилните приложения, за да ги съобразят с нуждите и изискванията на клиентите.

Мобилни услуги за клиенти

Портфолиото на IBM MobileFirst включва няколко услуги, с които клиентите ще могат да изградят свои мобилни стратегии и да разработят и реализират проекти в сферата на мобилните технологии. Сред тези услуги са:

• IBM MobileFirst услуги за създаване на стратегии и проектиране – Моделът на IBM Mobile Maturity ще оценява прогресът на компаниите към бизнес, който прилага мобилни технологии. Чрез Mobile Workshop IBM ще помогне на клиентите да разработят приложения и да управляват и ускорят въвеждането на мобилни технологии.

• IBM MobileFirst услуги за разработване и въвеждане – Подобрените услуги за мрежова инфраструктура за мобилни технологии предоставя стратегии за ИТ мрежи, оптимизиране, интегриране и управление.

Набор от мобилни ресурси и програми за бизнес партньори, разработчици и академични среди

Според доклада на IBM Tech Trends Report само една от 10 организации има умения, необходими за ефективно прилагане на мобилни изчисления. Затова IBM представя серия от ресурсите, за да помогне на разработчиците, партньорите и представителите на академичните среди да използват възможностите на мобилните технологии.

Разработчици – Благодарение на партньорството между IBM и американската телекомуникационна компания AT&T и инструмента IBM Worklight разработчиците ще имат достъп до приложно-програмните интерфейси на телекома. Това ще улесни разработчиците при създаване на мобилни приложения и ще им даде възможност да добавят разнообразни функции, като гласово разпознаване и бързи разплащания.

Бизнес партньори – Използвайки IBM MobileFirst , независимите доставчици на софтуер ще могат да добавят мобилните технологии към своите решения и услуги.

Академична среда – За да обучи следващо поколение разработчици на мобилни приложения, IBM предоставя безплатни онлайн трейнинги, насочени към студенти и университети.

Въз основа на работата с близо 1000 клиента, 10 придобивания през последните четири години на компании в сферата на мобилните технологии, екип от хиляди експерти и 270 патента в областта на безжичните иновации, IBM MobileFirst предлага набор от решения, които помага на бизнеса да свърже, осигури, управлява и разработи мобилни мрежи, инфраструктура и приложения.