Visa насърчава безконтактните плащания

Партньорската програма на Visa ще даде тласък на безконтактните плащания

Партньорската програма на Visa ще даде тласък на безконтактните плащания

Visa стартира партньорска програма, която насърчава въвеждането на нови решения за разплащане по целия свят и миграцията от кеш към безналични плащания. Инициативата Visa Ready Partner Program ще съдейства на производители на мобилни апарати, технологични фирми и мобилни оператори да се ориентират в света на платежните екосистеми, като им предостави достъп до IP адреси на Visa, лицензи и специфично ноу-хау.

Програмата ще гарантира, че устройства, софтуер и решения за разплащания ще отговарят на стандартите на Visa, които понякога варират от държава в държава. В най-голяма степен от Visa Ready Partner Program се очаква да се възползват производители и доставчици на устройства и разработчици на платформи.

Финансовите институции и търговците ще могат по-лесно да въвеждат иновативни методи на разплащане и да предложат продукти, приемани по целия свят. Програмата ще работи на база вече утвърдените практики по сертификация и ще разчита на сътрудничество с организации, одобрени от сертификационния център EMVCo и от съвета за стандартите за сигурност в индустрията Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SCC), при тестване на новите платежни решения.

Visa Ready Partner Program включва както вече съществуваща програма за одобрение на мобилни апарати с капацитет да осъществяват разплащания, така и нова програма, насочена към разработчици на мобилни POS терминали. Одобрените решения и инфраструктура ще носят отличителния знак Visa Ready.

Коментари по темата: „Visa насърчава безконтактните плащания”

добавете коментар...

  1. User

    Безмисленост.

Коментар