Софтуер на SAP подобрява хокейното изживяване

Хокейните фенове ще получат достъп до информация за настоящи и отминали събития и възможност да я анализират

Хокейните фенове ще получат достъп до информация за настоящи и отминали събития и възможност да я анализират

SAP и Германската асоциация по хокей на лед (DEL) сключиха договор за подобряване на капацитета за анализ на данни и изживяването за феновете. Съгласно споразумението, аналитични инструменти на SAP ще поддържат обновяването на началната страница на уебсайта на лигата.

В допълнение хокейните фенове ще имат както достъп до информация за настоящи и отминали хокейни събития, отразени в уебсайта, така и възможност да я анализират. „В хокея данните, които статистиката може да предостави, наистина могат да подпомогнат самата игра”, коментира Гернот Трипке, управляващ директор на DEL.

С използване на аналитичните инструменти от SAP, феновете ще могат интерактивно да проследяват различни статистики, например за противници, нарушения, постижения на играчите. И всичко това в реално време. Достъпът до тези инструменти ще е възможен за сезон 2013/2014.

„Предоставяме най-интересните данни за лигата, отборите и играчите направо в ръцете на хокейните фенове”, коментира Герхард Освалд, член на борда на директорите на SAP AG.

Технологията бе представена на SAP Arena за хокейните срещи на отбора Adler Mannheim. Немската софтуерна компания е дългосрочен спонсор на спортната зала и хокейния отбор.

Коментар