Siemens обзаведе лаборатория в университет „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас

Областният управител Константин Гребенаров разглежда дареното от "Сименс" оборудване за Бургаския университет

Областният управител Константин Гребенаров разглежда дареното от “Сименс” оборудване за Бургаския университет

Главният изпълнителен директор на Siemens – България г-жа Боряна Манолова дари оборудване за лабораторията на Бургаския университет „Проф. Д-р Асен Златаров”. Събитието се състоя в присъствието на Ректора проф. Петко Петков, част от академичното ръководство на университета, зам. кметът по образованиe и култура на община Бургас г-жа Йорданка Ананиева и Областния управител на област Бургас, г-н Константин Гребенаров във висшето учебно заведение днес.

Бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров“ получи от Siemens България направление Индустриална автоматизация индустриална техника за оборудването на модерна лаборатория, която ще улесни повишаването на квалификацията в областта на системите за автоматизация. Дарението е част от дългосрочната стратегия на компанията за сътрудничество с водещите университети в страната.

Лабораторията ще бъде оборудвана по програмата ‘Siemens Automation Cooperates with Education’ с 5 работни места. Всяко от тях е снабдено с индустриален контролер от серията Simatic S7-1200, 6-инчов дисплей HMI Basic Touch, сензорна кутия за управление на температурен процес и развоен софтуер – TIA Portal v11. Лабораторията ще позволи провеждането на учебни занятия на студенти, както в областта на дискретната автоматизация, така и за демонстриране на алгоритмите за управление на непрекъснат технологичен процес.