Безконтактен уред на Siemens мери температура от 2 метра

Решението се интегрира в съществуващи охранителни и системи за контрол на достъпа
(илюстрация: Siemens)

Ново решение Siveillance Thermal Shield на Seimens измерва бързо телесната температура на посетителите в сградите и предоставя възможност резултатите да бъдат интегрирани във видеосистемата или системата за контрол на достъп.

За измерването се използват безконтактни визуализиращи термокамери, които регистрират данни за температурата на разстояние до 2 мета, осигурявайки защита за екипа, контролиращ достъпа до сградата. В случай че проверката установи повишена телесна температура, е необходимо да се направи повторно измерване с термометър за потвърждаване на данните.

Решението интегрира скрийнинг камери на външни доставчици с видеоплатформата за сигурност Siveillance, както и с други системи за сигурност на Siemens, поясниха от компанията. Това позволява измерването да бъде включено безпроблемно в работния процес на корпоративните системи за сигурност.

Използването на Siveillance Thermal Shield на входа на сгради като фабрики предлага лесен начин за проверка на състоянието на служителите като част от процедурите по рутинен контрол на достъпа. Решението е особено полезно за служителите, ангажирани в сектора на хранителната индустрия, където пандемията от COVID-19 създаде много предизвикателства в производствения процес.

Приложението на технологията носи ползи и при употреба в болници и пунктове за граничен контрол, посочиха от Оперативно направление „Интелигентна инфраструктура” на германската компания.

За осигуряване на най-високо ниво на точност камерите измерват телесната температура в зоната около очите. При положителен резултат за повишена температура се задейства звуков и визуален предупредителен сигнал.

Температурата на всеки посетител се измерва индивидуално, за да се осигури точност и достоверност на резултатите. В случай че бъде отчетена повишена телесна температура и тя бъде потвърдена при повторно измерване с термометър, автоматично се задействат последващи стъпки, дефинирани в работния процес.

Коментари по темата: „Безконтактен уред на Siemens мери температура от 2 метра”

добавете коментар...

  1. Ковидонски

    Фофу, друго е важното да усвоят пари за фалшиво иновативни идеи все от такъв тип измервателни пособия за температура, следе и шпиониране по gps и други ненужни никому апове.

  2. Фофу

    То уреди много за дистанционно измерване и точностите от високи по-високи високи. И обработващите софтуери напредват и се справят добре

    Но остава, че не може да се елиминира риска някой да е заразен и да предава без да има симптоми, примерно в начален стадии.

Коментар