Виваком внедрява термокамери в обществени и бизнес сгради

Измерването на телесната температура при влизане в сгради става все по-належащо
(снимка: CC0 Public Domain)

Инсталиране на цялостно решение за температурен контрол в обществени и бизнес сгради е новата технологична услуга на Виваком в подкрепа на борбата с епидемията, причинена от COVID-19, и опазване на здравето на хората.

Една от най-подходящите мерки в борбата с коронавируса е измерването на телесната температура на всеки човек, влизащ в сграда или затворено помещение. Виваком вече предлага такова решение с термокамери, измерващи телесната температура автоматично и безконтактно с високоточен инфрачервен термометър.

Системата отчита резултати с точност до +/– 0,2°C, съобщиха от компанията. От началото на извънредното положение Виваком e инсталирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен. Те са снабдени с опция за лицево разпознаване и създаване на база данни. При нужда, това улеснява установяването на преминалите хора.

Друг вид решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Компанията инсталира такава система в Областната управа Благоевград, предоставена от община Благоевград. Рамката отчита температурата на всеки преминал през нея и мигновено сигнализира, ако има повишена такава, за да се предприемат необходимите мерки.

Иновативното решение е подходящо както за обществени сгради и обекти на държавната администрация, така и за офиси, складове, центрове за обслужване на клиенти и всякакъв вид работни помещения на компаниите.

С термокамери вече са оборудвани офисите на „Доли медия студио”. Компанията използва технологията за превенция на разпространението на COVID-19, за да продължи нормалното функциониране на бизнеса си по време и след приключване на извънредното положение.

Коментар