Загуби застигнаха гиганта Foxconn

Поскъпването на работната сила в Китай доведе до загуби за Foxconn

Поскъпването на работната сила в Китай доведе до загуби за за контрактния производител Foxconn

Foxconn International Holdings (FIH), най-големият в света контрактен производител на мобилни телефони, съобщи за чиста загуба в размер на 316 млн. долара, или 0,043 цента на акция, за 2012 г. За сравнение, в предходната година компанията, основен партньор на Apple, отчете чиста печалба в размер на 73 млн. долара, или 1 цент на акция.

Приходите на Foxconn са намалели от 6,45 млрд. долара през 2011 г. до 5,24 млрд. долара през миналата година, съобщи digitimes.com.

Слабите резултати на FIH се дължат на няколко фактора. На първо място, това е сложната икономическа ситуация в Европа и света като цяло. В допълнение, негативно влияе консолидацията на глобалния пазар на мобилни телефони и ориентацията на софтуера и услугите към бизнес сектора.

Трудностите на много от контрактните производители са обусловени от нарастващата конкуренция между брандовете и появата на нови играчи, което оказва силно влияние върху ценовата им политика. FIH, в частност, има и някои вътрешни проблеми, например повишени разходи за работна сила, за ново оборудване и компоненти.

За да внесе позитивна промяна в дейността на компанията, ръководството на FIH възнамерява да смени името й от Foxconn International Holdings на FIH Mobile. Не се съобщават конкретни срокове за ребрандирането.

Коментари по темата: „Загуби застигнаха гиганта Foxconn”

добавете коментар...

  1. Илко

    Контрактният?

Коментар