Предстои стартъп уикенд за мобилни приложения

. StartUP Weekend Mobile се фокусира върху разработката на мобилни приложения

StartUP Weekend Mobile се фокусира върху разработката на мобилни приложения

Четвъртото издание на глобалната инициатива StartUP Weekend ще се проведе от 5 до 7 април в сградата на Виваком в София, съобщи телекомът.

Събитието събира иновативни предприемачи, програмисти, дизайнери и лидери в сферата на дигиталните технологии, които търсят съмишленици за реализация на идеите си.

През уикенда те ще се фокусират върху разработване на мобилни приложения, които могат да получат подкрепата на собствения Android пазар на телекома – Viva Apps.

Участниците в StartUP Weekend Mobile ще разчитат на консултации от български и чуждестранни професионалисти като Питър Бродски, директор в популярната услуга за споделяне и създаване на музика SoundCloud, и Павел Иванов, българинът в екипа на Firefox OS.

Журито включва представители и от двата фонда за начални рискови инвестиции – LAUNCHub и Eleven, Виваком и професионалисти с опит в създаването и маркетирането на мобилни приложения. Победителят ще бъде излъчен в неделния ден.

Подготовката за уикенда започва следващата събота, 30 март, във Vivacom Art Hall в Телефонната палата, където ветерани от предни издания на уикенда и професионалисти от бранша  ще разкажат на участниците как да подходят към реализацията на идеята си за мобилно приложение. Събитието е от 10 до 14 часа и е с отворен вход за всички.

Коментар