VMware започва бизнес с хибридни облачни услуги

Бил Фадърс оглави новото подразделение за хибридни облачни услуги на VMware

Бил Фадърс оглави новото подразделение за хибридни облачни услуги на VMware

Лидерът в софтуера за виртуализация VMware формира подразделение за хибридни облачни услуги. Компанията обяви и първия генерален директор на новата структура – това е Бил Фадърс, който ще бъде и вицепрезидент на VMware.

Фадърс постъпи във VMware от доставчика на облачни услуги и хостинг Savvis, където заемаше длъжността президент с отговорности за Северна Америка, Европа и Азия.

VMware ще разчита на огромния опит на Фадърс при изграждане и развитие на новото подразделение за хибридни облачни услуги.

Внедряването на облачни услуги расте с геометрична прогресия, а VMware има уникална възможност да предложи на пазара комплекс от хибридни услуги, коментира назначението си Бил Фадерс. Неговата първа задача ще бъде да изгради партньорска екосистема.

Потребителите могат да очакват от VMware решения за разгръщане на вече съществуващи и нови приложения в рамките на техните ИТ инфраструктури, в облака или в други комбинации.

Един от големите развойни центрове на VMware е разположен в България. Софтуерните инженери в него работят по проекти в областта на управлението на облачните среди и автоматизацията.

Коментар