Toshiba ще конкурира Apple с KIRAbook

Дисплеят на KIRAbook го прави конкурент на Apple MacBook Pro

Дисплеят на KIRAbook го прави конкурент на Apple MacBook Pro

Японският ИТ гигант Toshiba пусна нова линия ултрабуци KIRAbook, която ще конкурира епълските MacBook Pro с Retinа екран. Устройствата работят под управление на Windows 8 и се отличават с привлекателен дизайн.

Първият модел от линията има 13,3-инчов екран PixelPure с резолюция 2560×1440 пиксела (плътност 221 ppi). Toshiba подчертава, че резолюцията на модела превишава с 90% тази на съвременните HD ноутбуци.

Дисплеят на KIRAbook го прави конкурент на Apple MacBook Pro, който разполага с 13-инчов Retina екран с плътност 227 ppi (пиксела на инч). KIRAbook е конкурентен и на Google Chromebook Pixel, при който плътността е 239 ppi.

С новата линия ултрабуци Toshiba атакува премиум сегмента, където са позиционирани още модели като Samsung Series 9 и Dell XPS 13.

KIRAbook е изпълнен в корпус от магнезиева сплав AZ91, която е два пъти по-здрава от алуминия. 13,3-инчовият модел ще се продава за 1600 долара на пазара в САЩ от средата на май.

Моделът включва 8 GB оперативна памет (1600 MHz), SSD устройство 256 GB и аудио система Harman Kardon. Клавиатурата има подсветка, а батерията осигурява цял ден автономна работа, твърди производителят.

Потребителите ще имат избор на процесори Core i5 и Core i7. Моделът с Core i5 и сензорен екран ще струва 1789 долара, а вариантът с Core i7 и сензорен екран – 2000 долара.

За сравнение, началната цена на 13-инчовия Retina Macbook Pro е 1500 долара за конфигурация със 128-гигабайтов SSD.

Коментари по темата: „Toshiba ще конкурира Apple с KIRAbook”

добавете коментар...

  1. kokich

    колкото повече се опитват да са оригинални,толкова повече всички започват да си приличат. и лаптопи и таблети. за телефони да не говорим…

  2. stenly

    Всяка прилика сигурно е случайна 🙂 Всъщност има разлика, надписа Тошиба и бутона за включване са изместени в ляво 🙂

  3. AA

    Ще го конкурират ..? как ..? като са му откраднали дизайна ?? е нема как да стане Apple не са само дизайн …

Коментар