САЩ свалиха от интернет проекта за 3D пистолет

Пистолетът, отпечатан на 3D принтер, разбуни духовете в американското общество

Пистолетът, отпечатан на 3D принтер, разбуни духовете в американското общество

Властите на САЩ изискаха да бъде свален от интернет проекта за отпечатване на пистолет на 3D принтер, предадоха американските медии.

Преди няколко дни беше извършен успешно тест на пистолета, състоящ се от 15 части, разпечатани на 3D принтер, и 16 метални елемента.

Пистолетът, наречен Libarator (Освободител), е определен като опасен за човешкия живот от американското министерство на отбраната. Според представители на Пентагона, схемата за създаване на уникалното оръжие може да се използва от престъпници.

Коди Уилсън, разработчикът на пистолета за отпечатване на 3D принтер, е приел безропотно искането на властите и вече е премахнал от интернет своя проект.

Технологията позволява на всеки човек да си направи собствено оръжие с помощта на 3D принтер. Още на етапа на разработка, проектът си навлече гнева на обшественици, които искат засилване на контрола върху разпространението на оръжие.

Някои политици дори настояват да бъде забранено използването на 3D принтерите за отпечатване на оръжия. Докато беше публично достъпна в интернет, схемата за създаване на пистолет с помощта на 3D принтер е свалена 100 хиляди пъти.

Коментари по темата: „САЩ свалиха от интернет проекта за 3D пистолет”

добавете коментар...

  1. rhgdsghr

    oръжия ли няма в америка? 🙂

  2. Пешо

    Щом са го забранили, си го свалям и аз 🙂 В пиратския залив го има…

Коментар