Американските летци заменят чантите с iPad

iPad ще разтовари военните летци на САЩ от натъпканите с документи чанти

iPad ще разтовари военните летци на САЩ от натъпканите с документи чанти

Военно-въздушните сили на САЩ скоро ще заменят пилотните части с iPad устройства. Инициативата ще позволи на правителството да спести близо 50 милиона долара в следващите 10 години.

В момента повечето комерсиални авиолинии използват таблети вместо пилотни чанти. Американските ВВС смятат да последват тази тенденция, като закупят 18 000 iPad-а за командването на въздушните превози (AMC) на товари, хора, гориво и медицинско обслужване.

“Ще спестим около 45 килограма хартия на самолет и ще се избавим от носенето на 15-20 кг хартия (с летателни инструкции) от всеки член от екипажа”, коментира пред The Street майор Брайън Мориц, мениджър на програмата за внедряване на електронни пилотни чанти.

Цифровизацията на всички книги ще спести и гориво. AMC очаква икономии от гориво в размер на 750 000 долара годишно, в резултат на замяната с таблети на тежките пилотни чанти, натъпкани с десетки хиляди документи.

Коментари по темата: „Американските летци заменят чантите с iPad”

добавете коментар...

  1. БашБайБрадър

    След като има зарядно за авомобили, преумните инжинери от Маунтин Вю, ще вземат да измислят и един за самолети бре аркадаш!

  2. Бай Брадър

    мда, и като му свърши батерията на айпада и пилота ще кара наизуст:) в аналоговите методи има и предимства:)

Коментар