Китай иска постоянни изложения в Пловдив

Китайски бизнесмени разглеждат Международен панаир Пловдив

Китайски бизнесмени разглеждат Международен панаир Пловдив

Китай има интерес от постоянни изложения на техническия панаир в Пловдив. Подобни проекти вече имат Асоциацията за стимулиране на международното сътрудничество към Министерството на земеделието в Китай и община Шао Син, стана ясно по време на среща с ръководството на националния изложбен център.

Над 100 китайски бизнесмени, туроператори и журналисти посетиха панаира в Пловдив в рамките на Българо-китайския форум за инвестиции и туризъм. Веднага след визитата повече от 40 предприемачи поискаха пакети с информация за участие в панаирни прояви.

„Отправихме покана Китай да стане страна партньор на Международния технически панаир през 2014 г.”, съобщи главният директор Иван Соколов.

Китай, от своя страна, се надява да има постоянно изложение в България, на което да представяме свои селскостопански продукти, както в Корея и Дубай, заяви Янг Фанксинг,  представител на Асоциацията за международно сътрудничество в земеделието. Партньорството  с Международен панаир Пловдив е една от основните цели на неговото посещение в България. Очаква се на Международната селскостопанска изложба „Агра“ с да се включат повече китайски компании още  през 2014 година.

„Общинското ръководство и бизнес структурите в нашия град имат идея да се презентират експортни стоки в България, каза Лоу Фан от Шао Син, в който работят 800 компании с дейност в международната търговия. „С подкрепата на Международен панаир Пловдив ще можем да  организираме постоянно изложение, което да стимулира търговският обмен  и нашите изделия да излязат на европейския пазар”, добави   Лоу Фан.

Зелена енергия, туризъм, търговия, недвижими имоти, селско стопанство, козметика на основата на розово масло, информационни технологии – това са  областите за сътрудничество с България, към които проявяват интерес китайските бизнесмени.

Коментар