Comverse наема стотици ИТ специалисти у нас

Новият експертен център на Comverse в България ще отвори стотици работни места за ИТ специалисти

Новият експертен център на Comverse в България ще отвори стотици работни места за ИТ специалисти

Разработчикът на софтуер за телекомуникационния сектор Comverse открива експертен и развоен център в България. Компанията планира да наеме стотици висококвалифицирани ИТ специалисти.

Новият център ще разработва иновативни бизнес системи (BSS) и платформи за услуги с добавена стойност (VAS), ще извършва консултации, внедрявания, управление и поддръжка на продуктите в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).

„Ще предложим на професионалистите по ИТ и телекомуникации в региона отлична възможност да развиват изследователска и развойна дейност във високотехнологична компания, която е глобален лидер в тази индустрия”, заяви Денис Бернар, вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за EMEA. По неговите думи, България е известна с талантливите си и квалифицирани професионалисти. Набирането на кадри тече в момента през сайта на компанията.

„Comvеrse избра България за отварянето на своя уникален за Европа експертен център заради стратегическата близост на страната до ключови пазари на компанията”, каза Мирослав Младенов, генерален директор на Comverse България.

Новото експертно звено на Comverse в България ще участва в проектирането и внедряването на технологични решения за доставчици на телекомуникационни услуги в региона и по целия свят. Компанията има клиенти в над 125 страни по света и предоставя услуги на над 450 доставчици на комуникационни услуги, които обслужват над 2 милиарда абонати.

Коментари по темата: „Comverse наема стотици ИТ специалисти у нас”

добавете коментар...

  1. Дядо - програмист

    Имам вътрешна информация, че стартовите заплати за програмисти ще са от порядъка на 3500-4000 бруто + бонуси, но ще се търсят хора, които да могат да си заработят веднага парите, а не тепърва да се учат. Относно консултантите заплатите ще варират от 2500 до 4000. На слука!

  2. Anton

    Ами от Варна например – тоест всички пак ще трябва да се засилим към София. За съжаление тук заплатите са 4 пъти по ниски …

  3. madmax

    А от къде ще ги вземе? 🙂
    Как откаде беее, от другите ИТ фирми, дават по 4к за прост QA, ти си направи сметката, дали няма да намерят. Хайде със здраве.

  4. ...

    “ще отвори работни места”… Много отдавна работните места са много повече от специалистите.

  5. Тони

    Като се има предвид, че е налице липса на висококвалифицирани кадри в ИТ (било то софтуерни инженери, администратори или дори обикновени оператори), дълбоко се съмнявам, че тези “специалисти” ще са такива извън роднинското обкръжение на ръководството…

  6. az

    А от къде ще ги вземе? Или ще стане както обикновенно при програмистите ни – наема някакви, които изведнъж стават висококвалифицирани ИТ специалисти, защото са ги наели в Converse. А че висококвалифицирани няма, а се назначават роднини и познати на шефовете, е ясно на всички фирми, които са дошли да работят тук, а сега се чудят как да се махнат.

Коментар