Папата опрощава грехове в Twitter

Папа Франциск опростява част от греховете на своите последователи в Twitter

Папа Франциск вече ще опрощава част от греховете на своите последователи в микроблогърската мрежа Twitter

Главата на Римокатолическата църква въвежда интернет иновация в общуването с вярващите. Последователите на Папа Франциск в Twitter могат да разчитат на опрощаване на част от греховете им.

По думите на архиепископ Клаудио Мария Чели, ръководител на съвета за връзки с обществеността, отдавна са отминали времената, в които индулгенцията можеше да се купи. Опрощаването на грехове сега се извършва след изпълнение на определени задачи.

В частност, абонатите за Twitter акаунта на папата трябва да следят в реално време случващото се на католическия младежки фестивал, който започва на 22 юли в Рио де Жанейро и ще продължи една седмица.

За разкаянието на човек свидетелства неговото активно участие в събитията от религиозния живот, към които се отнася и четенето на туитите на папата, допълва Чели пред Гардиън.

Според него обаче, за опростяване на греховете не е достатъчно да кликнеш няколко пъти с мишката – за да продължи по пътя към рая, човек трябва да участва в живота на църквата и да прояви искрено разкаяние и смирение.

Към момента в микроблога на Папа Франциск са регистрирани над 2,7 милиона души.

Коментар