Google Glass помагат на парализирано момиче

Алекс Блашчук вярва, че устройства от рода на Google Glass могат в перспектива силно да облекчат живота на хора с ограничени възможности

Алекс Блашчук вярва, че устройства от рода на Google Glass могат в перспектива силно да облекчат живота на хора с ограничени възможности

Очилата с допълнена реалност Google Glass имат огромен потенциал за най-различни приложения. Пореден пример за това е историята на американско момиче, приковано към инвалидна количка.

Лишена от възможността да се придвижва самостоятелно, Алекс Блашчук изпитва проблеми и в работата с мобилни устройства, които се оказват неудобни за нея. И тук на помощ идват очилата на Google.

В сравнение с обикновените смартфони и таблети, Google Glass работят напълно в режим „хендсфри”. Очилата дават на Блашчук достъп до социални мрежи, мигновена справочна информация по всеки въпрос и комфортно правене на снимки и видео.

Алекс Блашчук вярва, че устройства от рода на Google Glass могат в перспектива силно да облекчат живота на хора с ограничени възможности. Те ще получат средство за виртуално общуване, ще могат да разказват своите истории на хора по целия свят, да създават нови приятелства и по-рядко да мислят за физическите си ограничения.

В момента очилата Google Glass са достъпни в ограничен тираж, основно за разработчици, на цена от 1500 долара. Целта на Google, разбира се, е да направи очилата масов продукт на цената на смартфон или таблет. Това може да се случи още в близките няколко години, прогнозират анализатори.

Коментар