„Син екран на смъртта” след ъпдейти на Windows

Регулярни обновления на сигурността на Windows доведоха до сериозни проблеми в работата на много системи

Регулярни обновления на сигурността на Windows доведоха до сериозни проблеми в работата на много системи

Неочакван проблем възникна за много потребители на Windows след последните обновления на сигурността от 13 август. Три от осемте кръпки, пуснати от Microsoft във вторник, за да отстранят 23 уязвимости, се оказаха дефектни.

Притежатели на компютри с 64-битова версия на Windows 7 се оплакват от поява на „син екран на смъртта” и невъзможност за пускане на игри.

Други потребители съобщават, че при опит да пуснат което и да е приложение, получават съобщение за грешка 0xc0000005.

Ъпдейтът с номер MS13-061, предназначен за отстраняване на уязвимости в Exchange Server 2013, позволява отдалечено изпълнение на произволен код и води до отказ от индексиране на съхраняваните в сървърите пощенски съобщения.

След инсталирането си, ъпдейтът MS13-066, предназначен за сървърните услуги Active Directory Federation Services (ADFS), блокира работата на ADFS вместо да отстрани една от критичните уязвимости.

Третият дефектен ъпдейт, MS13-063, призван да отстрани уязвимост в ядрото на Windows, позволява на злонамерени лица да получат права на администратор, да блокират пускането на почти всички приложения, вкл. уеб браузъра Internet Explorer и различни настройки в панела за управление.

След инсталиране на MS13-063 потребителите, опитващи се да пуснат приложение,  получават съобщение „Грешка при пускане на приложение (0xc0000005). За излизане от приложението натиснете бутон ОК”.

През изминалото денонощие в интернет форумите се появиха множество съобщения за проблеми. Microsoft призна, че те се дължат на обновлението на сигурността. Една от причините, според компанията, е недостатъчно качественото тестване на кръпките. Всички те бяха премахнати от центъра за обновления.

Подобни проблеми с обновленията на Windows не са изолиран случай. Миналия месец четири от кръпките бяха с грешки, проблеми имаше и през декември 2012 г.

Коментари по темата: „„Син екран на смъртта” след ъпдейти на Windows”

добавете коментар...

  1. прецак

    Вчера и моя се срина… Бумм синия екран излезе и днес изкарваме информацията от него и го преинсталираме… Няма едно свястно нещо на тоя свят………. :@

  2. :о)

    Първото , което се прави е да забраниш шибаните ъпдейти на Уинбоз.
    Така си гарантираш сравнително работеща система.

  3. Philip

    mac osx

  4. ДО баба ти

    А операционна система какво е: набор от програми или круши?

  5. Виктор

    Винаги си ъпдейтвам Уин-а с новите ъпдейти, от Win 3.10 до 8.1 и досега не ми с е случвало ъпдейт да ми потроши ос-а, вече 21 години 🙂

  6. баба ти

    linux не е програма, а операционна система 😀

  7. ?

    много добре

  8. linux

    Minavaite na linux, nai-dobrata programa.

  9. Peter

    Хайде всички win-маниаци да минат обратно на Windows XP Pro.

  10. клоид

    Алтернатива-формат:-):-):-)

  11. сестра ти

    Алтернативи за жалост няма.

  12. чичо ти

    Алтернатива?

  13. gogo

    Тая боза, освен за xbox, за нищо друго не я бива!

Коментар