Спират аналоговата телевизия на 30 септември

Около 210 000 българи имат право на безплатни декодиращи устройства

Около 210 000 българи имат право на безплатни декодиращи устройства

Аналоговият телевизионен сигнал ще бъде спрян окончателно на 30 септември, реши вчера Органът по цифрова телевизия.

Същевременно започва раздаване на декодери за социално слаби граждани в районите Северен централен (с области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра), Югозападен (Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, общините на територията на София град без „Оборище“) и Югоизточен (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол).

Получаването на ваучерите в цялата страна ще продължи до 30 октомври 2013 г., като тяхната валидност е до 30 ноември 2013 г. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията прикани хората, които имат право на безплатни декодери, да ги получат до края на септември, с оглед решението за спиране на аналоговия телевизионен сигнал.

Програмата за доставяне на декодиращи устройства обхваща около 210 000 граждани, които са получили целеви помощи за отопление за сезон 2012/2013 г. Тя се реализира на два етапа. Първата фаза на доставка на декодери за социално слаби граждани започна през август.

Срокът на едновременно излъчване на аналогов и цифров ефирен телевизионен сигнал бе удължен с около месец, за да се осигури възможност на всички хора с право на ваучер да се възползват от получаването на безплатен декодер.

Коментари по темата: „Спират аналоговата телевизия на 30 септември”

добавете коментар...

  1. дарко

    абе ей ,защо не оставите двата сигнала ;цифров и аналогов; какво ще загубите 20киловата повече електричество .Но пък ще дадете възможност на поне 1 милион ,не можещи да си купят нов телевизор или даже декодер да гледат телевизия .Ама вие педали не давате.всичко трябва да е монополизирано, за да си пълните гушките .как да ви нарека друго.толкова сте нагли

  2. :о)

    беше 1ви септември, сега 30ти, да не стане 30-ти декември 🙂

  3. Anonymous

    Bace za severozapad nekvi dekoderi diskotechni nema li?

Коментар