РС-тата остават с високо ниво на удовлетвореност

Персоналните компютри продължават да се радват на високо ниво на удовлетвореност от страна на потребителите

Персоналните компютри продължават да се радват на високо ниво на удовлетвореност от страна на потребителите, въпреки бума на таблетите

Таблетите превъзхождат с малко лаптопите и настолните РС по удовлетвореност на потребителите, показва индексът ACSI (American Customer Satisfaction Index), базиран на проучване сред 2700 души.

Индексът отчита впечатленията на потребителите към наскоро придобити компютърни устройства. Участниците в анкетата са давали оценки за удовлетвореност по 100-степенна скала.

В крайна сметка таблетите набират 81 точки, изпреварвайки лаптопите и настолните РС, които имат по 79 точки. Като цяло, нивото на удовлетвореност към персоналните компютри е намаляло само с 1,3% спрямо миналата година.

Изследването на ACSI показва високо ниво на очаквания по отношение на персоналните компютри. Потребителите искат все по-мощни устройства, с нови и подобрени функции, което не е лесно изпълнимо от производителите, коментират авторите на доклада.

Победители в надпреварата ще станат онези компании, които могат да внедряват иновации и да запазят високо ниво на удовлетвореност сред потребителите, допълват от ACSI.

Що се отнася до отделните брандове, компютрите на Apple имат най-висока оценка – 87, изпреварвайки устройствата под управление на Windows, които набират с 7-12 точки по-малко. В частност, брандът HP има 80 точки, Dell – 79, Toshiba – 78 и Acer – 77.

Новата операционна система Windows 8 не е съумяла нито да увеличи продажбите, нито да повиши удовлетвореността на потребителите от устройствата, предлагани от партньори на Microsoft, отбелязва ACSI.

Коментар