Предстои трети „Домейн форум” в София

Трети поред „Домейн форум” ще се проведе на 1 ноември в НДК, София. Събитието е посветено на новите интернет домейни и се организира от сдружение УНИНЕТ. Гост-лектори на конференцията ще бъдат водещи чуждестранни и български експерти в областта на интернет домейни, киберсигурност, защита на търговски марки.

Форумът ще дискутира една от най-актуалните теми: „Интернет става на нашия собствен език”

Форумът ще дискутира една от най-актуалните теми: „Интернет става на нашия собствен език”

2013-та ще бъде паметна година в историята на интернет със стартирането на новата програма, с която над 1000 нови домейна от първо ниво (.swiss, .web, .ninja, .house, .app и др.) ще залеят уеб пространството. „Домейн форум”, като единствено по рода си събитие на Балканите, е фокусиран изцяло на тази тема.

Тази година форумът ще дискутира една от най-актуалните теми, а именно: „Интернет става на нашия собствен език”, тъй като вече ще съществуват домейни, използващи азбука, различна от латиницата, като кирилица, арабски, китайски и т.н.

На форума се очакват интернет потребители, представители на местни домейн регистратори, доставчици на интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост  и представители на академичната общност. Събитието се спонсорира от организациите PIR и CORE. Присъствието е безплатно, срещу предварителна регистрация на официалния сайт.

Коментар