D-Link пусна водоустойчива точка за достъп с PoE

D-Link пусна на пазара нова точка за безжичен достъп. DAP-3310 се явява решение от типа Wireless N PoE, което работи с 2,4 GHz честотна лента и е подходящо за външна инсталация, като гарантира мрежово покритие и в трудни за достъп локации, благодарение на интегрираната  високоефективна секторна антена.

Различни режими на работа на DAP-3310, за различни сценарии (източник: D-Link)

Различни режими на работа на DAP-3310 за различни сценарии (източник: D-Link)

Чрез седем режима на работа устройството може да се настрои спрямо всяка ситуация. Има водоустойчив корпус, което го прави удачно решение при сурови външни условия.

DAP-3310 разполага с порт Power over Ethernet, подходящ за локации без удобен достъп до електрическо захранване. Необходимият PoE инжектор също е включен в пакета. Чрез допълнителния порт PoE pass-through, точката за достъп може да достави захранване към свързана с нея D-Link камера за наблюдение – като например DCS-7110.

DAP-3310 поддържа до осем SSID, т.е. една точка за достъп може да се използва за няколко приложения. Поддръжката на 802.1Q VLAN tagging позволява сегментиране на трафика на данни в случай на множество SSID-та, например при използване за публични „горещи точки” (HotSpot).

Рискът от кражба на данни е намален до минимум чрез изолиране на самостоятелните радио станции в мрежата. Добавени са и функции за управление и сигурност, които предотвратяват неоторизиран достъп.

В ролята си на точка за достъп, DAP-3310 свързва множество безжични устройства към LAN мрежата. В режим WDS устройството може да разшири мрежовото покритие. Мрежата може да бъде разширена и посредством двата Ethernet порта в режим безжичен клиент. Точката за достъп елиминира загубите и усилва слабите сигнали в режим на рипийтър. Освен това устройството може да работи и като клиент или рипийтър в WISP режим.

DAP-3310 вече се продава на българския пазар. Препоръчителната цена за крайни клиенти е 92 евро, съобщиха от офиса на компанията у нас.

Коментар