Comverse отвори нов развоен център в България

Развойният и експертен център на Comverse в България ще осигури работа на стотици ИТ специалисти

Развойният и експертен център на Comverse в България ще осигури работа на стотици ИТ специалисти

Лидерът в разработката на софтуер за телекомуникационния сектор Comverse откри в България нов развоен и експертен център, в който ще работят стотици ИТ специалисти.

Компанията планира да създаде стотици работни места за висококвалифицирани български ИКТ специалисти – програмисти, софтуерни инженери и консултанти, които ще управляват проектите на Comverse в целия район на Европа, Близкия изток и Африка.

„ИТ индустрията е един от секторите с висока добавена стойност, който създава високо платени работни места и се развива устойчиво въпреки икономическата криза. Секторът ни позволи не само да развием, но и да дадем възможност на много български специалисти да работят в страната”, заяви Анна Янева, заместник- министър на икономиката и енергетиката. МИЕ ще продължи да насърчава инвестиции като тази на Comverse, създавайки по-добри условия за компаниите, като подобряват връзката между образование и реализация на младите българи на пазара на труда, допълни Янева.

„Избрахме България заради близостта на страната до нашите стратегически пазари и достъп до огромен брой от отлично подготвени професионалисти, с който регионът е известен”, поясни Дени Бернар, старши вицепрезидент и управляващ директор на Comverse за Европа, Близкия изток и Африка.

Българският „Comverse Center of Excellence” се явява регионален оперативен хъб за предоставяне на услуги, фокусиран върху всички аспекти на разработката и внедряването на софтуерни решения в Европа, Близкия изток и Африка, вкл. бизнес системи, платформи за управление на клиенти, услуги с добавена стойност и дигитални услуги. Той е ключов за дейността на Comverse и ще бъде подпомаган от сходни центрове по света.

„Със създаването на развойния и експертен център на Comverse в България, ние поставяме българския ИKТ талант на световната карта редом до водещи в света технологични държави като САЩ и Израел”, коментира Мирослав Младенов, генерален директор на Comverse в България.

В развойния и експертен център на Comverse вече работят 100 висококвалифицирани български ИТ специалисти, като на първия етап от изграждането на центъра те трябва да достигнат над 200 души, уточниха от компанията.

Коментар