Топ 5 закачки на Microsoft срещу Linux

Стив Балмър е автор на едни от най-запомнящите се закачки по адрес на Linux

Стив Балмър е автор на едни от най-запомнящите се закачки по адрес на операционната система Linux

Шефовете на Microsoft отдавна разобличават Linux. Най-запомнящи се изказвания срещу конкурентната платформа прави Стив Балмър – CEO-то в оставка на софтуерния гигант.

Ето примерния Топ 5 на закачките срещу Linux от страна на Microsoft:

1. „Linux е рак, който се прикрепя с чувство за интелектуална собственост към всичко, до което се докосне” – Стив Балмър.

2. „Linux е клонинг на операционна система, която е на повече от 20 години. Ето това е, което можете да получите днес – клонинг на 20-годишна система. Аз не казвам, че тя няма място при някои клиенти, но това не е иновативно предложение” – Стив Балмър.

3. „Linux беше създадена от чуждестранни терористи, за да откраднат пари от истинските американски компании като Microsoft, които изобретиха компютинга какъвто го познаваме днес и бяха наказани за това” – неизвестен автор.

4. „Няма пътна карта за Linux. Никой не носи отговорност за проблемите със сигурността на Linux” – Стив Балмър.

5. „По начина, по който е написан лицензът, ако използвате някакъв софтуер с отворен код, ще трябва да направите и останалата част от вашия софтуер с отворен код” – Стив Балмър за лиценза GNU GPL.

Коментари по темата: „Топ 5 закачки на Microsoft срещу Linux”

добавете коментар...

  1. Бай Ганьо

    Прототипът – “операционна система, която е на повече от 20 години” все още се ползва като донор (както от Linux девелоперите така и от тези на Microsoft, когато им свършат идеите и/или таланта). Последния пример е адаптиранието на Win 8 за arm базирани устройства. От тук на татък всеки сам да си прави изводите. Пожелавам на всички да са весели предстоящите коледни празници.

  2. Алекс

    Напишете в тубата “developers developers developers” и вижте кой е Стийв Балмър.

  3. :о)

    Някой тук му е голям фен на тоя ненормалник.
    По принцип не съм фен на линукс обаче, тоя стив БЛАмър *****
    Психично болен идиот с власт и пари и никой не му казва че е идиот, щото е на висок пост – нещо като приказката за царя е гол

  4. бат Илия

    Добре е, че има ентусиасти които си вярват, че държат господ за шлифера като ползват Линукс. Все пак с тяхна помощ Джама е леко озаптен в монополните си практики и това малко или повече е по-добре за мен.

  5. ун

    Клонинг на 20-годишна система … и все пак по-добър от Windows. Това си е чисто самонагрубяване :))

  6. батко ви

    Балмър и ти си прав, ма и тъй не е:-)

  7. Хе

    “Закачки” на един смешник…

Коментар