Предлагат комплект за диагностика на коли за 50 лв.

Комплектът включва универсален кабел за и диск със софтуер

Комплектът включва универсален кабел за и диск със софтуер

Уеб сайт предлага домашен комплект за диагностика на автомобили на цена от 50 лв. Срещу тази сума купувачите ще получат универсален кабел за диагностика ELM 327 с USB към ОБД2 и диск със софтуер, обещава търговецът от avtosila.eu.

Кабелът ELM 327 е съвместим с колите след 2000 година, които имат ОБД2 интерфейс. От едната страна се свързва към буксата за диагностика в колата, а от другата – към USB порта на лаптопа или РС, на който се инсталира софтуерът.

Софтуерът работи с операционни системи DOS, Windows XP и Windows 7 и включва над 300 дефиниции. Позволява чистене на грешки и гасене на лампички по таблото.

Програмата показва множество параметри за състоянието на автомобила: обороти на двигателя, натоварване на двигателя, температура на антифриза, състояние на запалителната система, скорост на автомобила, температура на въздуха, количество въздух, влизащо в дебитомера, абсолютна позиция на дросела, положение на горивната система, налягане на горивото и др.

Комплектът тежи 130 грама, а дължината на кабела е 176,5 см. На сайта на доставчика е публикуван списък с поддържаните автомобили. Доставките се извършват с куриерска услуга на Еконт.

Коментари по темата: „Предлагат комплект за диагностика на коли за 50 лв.”

добавете коментар...

  1. Towingbg

    Ние от “https://goo.gl/s36R5H” ползваме Autocom за четене на всякакви автомобили и сме много доволни. Има живи данни и дава всички грешки, проблема е ,че превода на грешките е много грешен и трябва да се търси по номера на грешката

  2. Anonymous

    Даже и по-ниска!

  3. Бай Иван

    как може да си поръчване нещо от сайт, който няма никакъв контакт за обратна връзка, кой го продава това устройство?

  4. Пандо палачинката

    Гарантирам за сузуки аерио 2003 и форд фокус титаниум 2013 единствената разлика е в броя и вида на датчиците, което си зависи от колата, естествено. Изглежда на форда рвигателя му е по форсиран, защото показанието на натоварването на двигателя беше доста по – динамично. Не разбирам как модулите дават информация поотделно – не са свързани с централния комп на колата ли? Защото вързано ли е, показанието представлява просто адрес в паметта и се чете. Вярно е, че има различни портоколи, но до сега не съм имал случай на кола след 2000 година да не е прочел всички възможни показания. От голф 2000г до форд 2013г. ELM 327 потдържа всички портоколи, за които се сещам. Ти ако знаеш някой непотдържан – кажи го. Потдържа и CAN.

  5. Bogomil

    Автомобилите които работят с OBD2 имат само и единствено частичен достъп до някои параметри на двигателя. Говоря за модели от 2000 до 2004.
    Ако закача това OBD2 на автомобил който работи по кан линия просто нищо няма да се случи. Няма как да направиш диагностика с него понеже всички модули дават информация по отделно и тази джаджа просто няма шанс да ги види. 🙂

  6. Пандо палачинката

    Мога да сканирам за грешки не по – зле от професионалните компютри, да ги чистя от паметта, да наблюдавам в реално време докато карам колата каквито парметри можете да си представите: разход, налягане, температури, обороти, процентно натоварване на двигателя, състояние на клапани и сензори(въздуха на празен ход примерно). Единствено от съображения за сигурност нямам достъп до АйБиЕс -а, но това е софтуерно. Само да си сложиш допълнителен дисплей, който да ти показва в реално време разхода, струва 200 кинта. А това – под 20$ + цената на телефона(таблета).

  7. Пандо палачинката

    ELM 327 с блутут интерфейс за 12$ от Ибей + софтуер за андроид за 4.50$ от гугъл плейстор ми извади абсолютно същата информация като специализиран компютър за 7000$. Разликата беше, че техника сменяше разни специални ключове съобразно марката и модела на колата и му отне 3 пъти повече време. Освен това на мен ми показа и линк към обяснения за грешката при този модел кола.Като му показах информацията от андроида отказа да ми вземе пари за диагностиката.

  8. Bogomil

    Мислех сайта technews.bg за малко по сериозен и най-малкото очаквах да правите реклама на измамници които продават боклуци които не вършат никаква работа.
    Един диагностичен уред втора употреба е около 3000 лв. от тип на Brain Bee и подобни.
    Нека никой не се залъгва. Този хардуер който реално струва не повече от 5 лв. като себестойност няма как да свърши никому работа.

  9. Nick

    Този кабел не работи, софтуера който е към него не става, дори не можа да ми разпознае автомобила. Не си давайте парите на вятъра.

  10. Валери

    В много близко бъдеще всеки един автомобил, ще има серийно такава опция на бордовият компютър. На дисплеят за навигация, ако има такъв, или чрез микро USB порт към смартфона или…… Всеки водач, ще може в реално време да направи диагностика, или опция за самодиагностика /при чекирането на двигателят и системите за сигурност/??? на автомобила си, а оттам и съответните корекции или замяна на…. На производителят, ще струва най много 10лв. за даден модел и бройка. Относно комплекта за диагностика софтуера трябва да работи и с Андроид и други, за да…….

  11. Choki

    А в eBay и китайските сайтове можеш да си го поръчаш с безплатна доставка за 12-15 USD… голяма надценка са сложили БГ далавераджиите – 100%! Браво! Могат да си го завържат около врата и да се обесят на него – хак да им е!

Коментар