Sony USB Flash Drive – специална флашка за таблети

Под капачката на миниатюрното устройство ще откриете micro USB конектор

Под капачката на миниатюрното устройство ще откриете micro USB конектор

Ако сте притежател на таблет и имате нужда от още памет, то Sony предлага едно възможно решение на проблема. Компанията обяви нова линия USB флашки, специално проектирана за таблети.

Миниатюрната джаджа се отличава с гъвкавост – от единия край има пълноразмерен USB конектор за включване към десктоп или лаптоп, а под капачката ще откриете micro USB конектор. Практично, нали!

Това устройство е идеално за мобилен мултитаскинг. Потребителите искат лесно да споделят с приятели току-що направените снимки или видео, коментира новия продукт Вивиано Канто, маркетинг мениджър в едно от направленията на Sony.

Флашката е съвместима с повечето Android таблети на пазара. Когато я пъхнете в някой таблет, тя се показва като външен сторидж. Благодарение на това, можете много лесно да прехвърляте файлове от и към мобилното си устройство. Имайте предвид, че флашката се разпознава от операционни системи Android версии 4.0.3 до 4.3.

Функцията On-the-Go (OTG), поддържана от флашката на Sony, позволява портативни устройства от рода на таблетите да бъдат използвани като „хост”, когато се свързват към друга USB периферия.

Ако планирате дълго пътуване, можете да качите на флашката няколко филма, за да ги гледате в движение на таблета си. Sony предлага също приложение File Manager, достъпно за сваляне от Google Play Store, което улеснява браузването, копирането и изтриването на съдържание.

Флашката на Sony ще излезе на пазара през януари във варианти 8GB, 16GB и 32GB и в три цвята. Цените са съответно 20, 30 и 63 долара.

Коментари по темата: „Sony USB Flash Drive – специална флашка за таблети”

добавете коментар...

  1. Ивета

    А съвместима ли е с таблети с WINDOWS 8

Коментар