Мег Уитман: Настолните компютри не са мъртви

На потребителския пазар за компютри се наблюдава много по-силна конкуренция, отколкото в бизнес сектора, заради изобилието от продукти с ниски цени, заяви Мег Уитман, CEO на HP, в интервю за CNBC.

„Трябва да сме много внимателни за това на какъв пазар правим бизнес, тъй като няма смисъл да се работи без печалба”, коментира Уитман.

По нейните думи, HP има много силна линия продукти за бизнес сектора, вкл. виртуални системи, работни станции, настолни системи, лаптопи, хибридни устройства и таблети. Настолните РС не са мъртви, смята Уитман.

В момента HP преживява трудни времена. Мег Уитман е четвъртият изпълнителен директор на компанията след напускането на Марк Хърд през 2010 г. HP доминираше на РС пазара, но неотдавна отстъпи първото място на китайската Lenovo.

За да си върне лидерството при персоналните компютри, HP се фокусира върху корпоративния сектор. Но същевременно, компанията не може да игнорира историята си в потребителския сегмент.

Мег Уитман намеква в интервюто за предстоящи иновации в потребителския сектор, описвайки универсално устройство, което обединява таблет и ноутбук.

„Това е пълноценен таблет и пълноценен ноутбук. Потребителят може да работи с клавиатура, а при необходимост, например в самолета, да отдели екрана, да се отпусне на седалката и да погледа филм”, разказва тя.

Съдейки по описанието, устройството представлява хибриден мобилен компютър под управление на Windows 8, което не е новост на пазара. Но е възможно HP да предложи наистина уникално устройство.

Коментари по темата: „Мег Уитман: Настолните компютри не са мъртви”

добавете коментар...

  1. Николай

    GO GO HP : ))))

Коментар