iWatch ще се зарежда безжично от метър разстояние

iWatch ще има сензори, които следят сърцето на потребителя, температурата на тялото и други показатели

iWatch ще има сензори, които следят сърцето на потребителя, температурата на тялото и други показатели

Apple ще вгради технология за безжично зареждане в бъдещия си смарт часовник iWatch. Потребителите ще могат да зареждат батерията от 100 mA от разстояние 1 метър, благодарение на индуктивна технология, твърди сайтът C Technology, който обикновено познава в прогнозите си за епълските устройства.

Очаква се iWatch да излезе на пазара през октомври 2014 г. В момента Apple се колебае какъв размер на екрана да избере. Компанията е разработила процесор с много висока енергийна ефективност, но безжичното зареждане от разстояние един метър е нереалистично, смятат специалистите.

Според по-ранни публикации, Apple е ангажирала екип от 100 инженери, специализирани в разработката на мобилни устройства, в проекта iWatch. Устройството има сензори, които следят сърцето на потребителя, температурата на тялото му и други показатели, свързани със здравето.

Предполага се, че iWatch ще бъде интегриран в цялата екосистема на Apple от iOS и OS X устройства, с акцент върху комуникациите с iPhones. Засега няма официална информация за дизайна на смарт часовника. Apple купи скъпи технологии и задвижи производство на сапфирено стъкло, което вероятно ще използва в iWatch.

Коментари по темата: „iWatch ще се зарежда безжично от метър разстояние”

добавете коментар...

  1. (c:

    Добре, можете да кажете, че това са прогнози на C Technology.

    Очевадно, Apple не са пускали никаква информация относно iWatch.

    Бъдете по-конкретни с технологиите за безжично зареждане, всичките са индуктивни.

    Тази, която Apple, както и всички други производители (Samsung, Qualcomm и прочее) искат да използват индуктивен резонанс – технология, която все още е в лабораториите.

Коментар