Asus Transformer Book Duet – хибрид с четири режима

Asus Transformer Book Duet е първото в света хибридно устройство с четири режима и две операционни системи

Asus Transformer Book Duet е първото в света хибридно устройство с четири режима и две операционни системи

Asus ще покаже на CES 2014 нов хибрид от таблет и лаптоп, способен да работи с две операционни системи. Според изтекъл в интернет частен видео клип, устройството ще се нарича Asus Transformer Book Duet (TD300).

Потребителите на хибрида ще могат да избират какво устройство да ползват – под управление на Windows или Android – само с едно докосване на сензорния екран.

Asus Transformer Book Duet е първото в света хибридно устройство с четири режима и две операционни системи, съобщава androidworld.it. Твърди се, че превключването между Android и Windows 8 става само за 8 секунди и в двата режима – таблет и ноутбук.

На практика, потребителите получат четири устройства в едно – два таблета с Android и Windows 8 и два лаптопа с всяка от двете ОС. Превключването между таблет и лаптоп става с присъединяване на док станция с клавиатура, подобно на Transformer Book Trio. Не е изключено Duet да поддържа и режим десктоп.

Предполага се, че Transformer Book Duet използва процесор Intel Core i3-4020Y с тактова честота 1,5GHz или Intel Core i7-4610Y на 1,7GHz. Устройството разполага с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, а екранът е 10-инчов с резолюция 1366×768 пиксела.

Очаква се Asus да представи уникалния хибрид в понеделник, 6 януари, на пресконференция преди официалния старт на CES 2014. Цената и сроковете за пускане на пазара на Duet засега остават неизвестни.

Коментар