Sony готви премиера на най-тънката PlayStation

PlayStation Vita TV осигурява по-евтин достъп до игри чрез свързване към телевизор

PlayStation Vita TV осигурява по-евтин достъп до игри чрез свързване към телевизор

Sony изпрати покани до журналисти за премиера на най-тънкото досега устройство PlayStation. Събитието ще се състои на 30 януари в Лондон.

Предполага се, че японската компания ще покаже телевизионната приставка PlayStation Vita TV, която стъпва на PS Vita. Малко вероятно е Sony да демонстрира тънката версия на PlayStation 4, пише engadget.com.

PlayStation Vita TV беше обявена през септември 2013 г. и вече се предлага на пазара в Япония. Конзолата има дебелина само 13,6 мм, а Sony обеща, че ще пусне устройството и на пазарите в САЩ и Европа.

Новият продукт се явява хибрид от миниатюрна конзола и ТВ приставка и осигурява по-евтин достъп до игри чрез свързване към телевизор посредством HDMI и използване на контролер DualShock 3.

PS Vita TV разполага със слотове за флаш карти и карти PlayStation Vita, интерфейси USB и HDMI, Ethernet контролер, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth и вградена памет 1 GB. Компактната ТВ приставка поддържа работа със социални и мултимедийни услуги, а функцията PlayStation 4 Remote Play позволява показване на игрите от конзолата PlayStation 4 на телевизор.

В допълнение към PlayStation Vita TV, японският производител може да представи в Лондон обновена джобна конзола PlayStation Vita PCH-2000, която е с 20% по-тънка – само 15 мм, в сравнение с предишния модел. На пазара в Япония конзолата се продава от 10 октомври.

Коментар