Panda обяви удължена поддръжка на Windows XP

Panda се присъедини към разработчиците на антивируси, които ще поддържат Windows XP след пенсионирането й

Panda се присъедини към разработчиците на антивируси, които ще поддържат Windows XP след пенсионирането й

Още една антивирусна компания обяви, че ще поддържа Windows XP и след пенсиониране на системата на 8 април 2014 година.

Panda Security ще продължи да предлага своята облачна услуга Panda Cloud Office Protection за 12-годишната ОС и след прекратяване на поддръжката й от страна на Microsoft.

Близо половината от 2 милиона компютъра, защитавани в момента от Panda Cloud Office Protection, работят под управление на Windows XP. Ето защо за клиентите на Panda е изключително важна поддръжката на антивируса за Windows XP и след 8 април, коментира компанията.

Panda е сред многото разработчици на антивируси, които ще поддържат Windows XP след пенсионирането й. Самата Microsoft обяви, че ще продължи да пуска в продължение на една година актуализации за XP на своя безплатен антивирус Security Essentials, след прекратяване на поддръжката на операционната си система.

След 8 април 2014 г. няма да излизат обновления на сигурността на Windows XP. Това означава, че потребителите, които ползват тази ОС, ще бъдат изложени на сериозен риск от хакерски атаки. За защита на своите системи потребителите ще трябва да разчитат единствено на антивирусни решения.

Коментари по темата: „Panda обяви удължена поддръжка на Windows XP”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Кого плашат тия мизерници от Редмънт?

Коментар