Хакери атакуваха сайта на Angry Birds

Хакери побързаха да накажат Rovio, заради съмнение за подпомагане на NSA в шпионирането

Хакери побързаха да накажат Rovio, заради съмнение за подпомагане на NSA в шпионирането

Няколко сайта, свързани с популярната игра Angry Birds, станаха жертва на хакерска атака. Работата им обаче беше бързо възстановена.

Пробивът е осъществен веднага след като се разчу, че разработчикът на играта, Rovio, е бил свързан с Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA), предаде BBC.

Представители на компанията отричат каквото и да е сътрудничество със специалните служби и уверяват, че данните на потребителите не са компрометирани по никакъв начин.

Пробивът е открит много бързо и работата на сайтовете е била възстановена практически веднага. Атаката напомня тази срещу Ню Йорк Таймс през миналата година, за която отговорност пое Сирийската електронна армия, коментира мениджърът по маркетинг на Rovio – Сара Бергстрьом.

По-рано тази седмица редица медии публикува секретни данни, предоставени от бившия агент Едуард Сноудън, според които NSA е използвала популярни мобилни приложения, за да шпионира потребители. Твърди се, че играта Angry Birds е използвана като задна врата (бекдор), през която е инсталиран шпионски софтуер на потребителските устройства.

Коментари по темата: „Хакери атакуваха сайта на Angry Birds”

добавете коментар...

  1. мартин андреев

    Аман вече човек не може да повярва на едана игра

Коментар