Награда Entrepregirl 2014 дава шанс на момичета с идеи

„Всички заедно трябва да преодолеем стереотипите за това кое е „мъжка” и кое „женска” сфера на образование и професия”, заяви Саша Безуханова

„Всички заедно трябва да преодолеем стереотипите за това кое е „мъжка” и кое „женска” сфера на образование и професия”, заяви Саша Безуханова

Момичета на възраст между 16 и 23 години ще могат да се включат с предприемачески идеи в конкурс за награда Entrepregirl 2014.

Наградата е лична инициатива на Саша Безуханова, основател на Български център на жените в технологиите и председател на борда на директорите на Джуниър Ачийвмънт България. Нейният стремеж е да развива предприемаческата култура в България, както и да насърчава все повече момичета да се насочват към света на бизнеса и технологиите.

Entrepregirl 2014 е вдъхновена от наградата Digital Woman of Europe 2013, която Саша Безуханова получи от вицепрезидента на Европейската комисия и еврокомисар по дигиталната политика Нели Круз по време на форумa ICT2013 – Digital Agenda for Europe през ноември 2013 г.

„Всички заедно трябва да преодолеем стереотипите за това кое е „мъжка” и кое „женска” сфера на образование и професия. Защото мечтите нямат пол”, е посланието на Саша Безуханова към участничките.

Конкурсът приема идеи от 29 януари до 4 март. Те ще бъдат оценявани както от Саша Безуханова, така и от други изявени личности от света на предприемачеството – Милена Стойчева, изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria; Даниел Томов, съосновател на Eleven Accelerator Venture Fund; Радостина Бойчева, председател на ABLE Bulgaria, и др.

Победителката в конкурса ще бъде обявена на 10 март 2014. Наградата Entrepregirl включва стипендия за алтернативната ЕмБиЕй (аMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT).

Коментари по темата: „Награда Entrepregirl 2014 дава шанс на момичета с идеи”

добавете коментар...

  1. да Иване

    Затова ли е на това дередже?

  2. Шляп

    Живеем в женски свят, примири се, тенденцията ще се задълбочава

  3. да Иване

    Хаха, по какво реши, че сме ревниви…Страхотна логика беше извадена тук. Ние не правим конкурси за мъже, а работим както с мъже така и с жени, но може би и на теб някой ти е крив, хаха…така де за Иван не зная 🙂 под “ние” имам предвид себе си и познатите ми

  4. Шляп

    А да не би вие да имате проблеми с жените, та сте толкова ревниви, а?

  5. да Иване

    Май някой има проблем с мъжете. Сигурно доста негативни емоции е натрупала тази…, че да иска да увеличава разделението между момчета и момичета, защото с тези си действая това прави, не обратното.

  6. Иван

    След като “мечтите нямат пол”, защо давате шанс само на момичета?

Коментар