Microsoft показа как променя живота на хората

Петгодишният Брейлон О’Нийл може да тича и спортува, благодарение на протези с технологии на Microsoft

Петгодишният Брейлон О’Нийл може да тича и спортува, благодарение на протези с технологии на Microsoft

Microsoft пусна серия от видео клипове, с които показва как нейните технологии променят живота на хората и света като цяло.

В основния клип, посветен на Суперкупата на САЩ (финала на Националната футболна лига), компанията подчертава, че технологиите правят невъзможното възможно, пренасят ни на места, за които можем само да мечтаем, разрушават бариери и ни вдъхновяват. Клипът показва различни хора, животът на които е драстично подобрен, благодарение на продукти на Microsoft.

В серия от допълнителни клипове Microsoft представя в детайли историите на хора, показани във видеото за Суперкупата. Така например, бившият футболист Стив Глейсън, който в момента е напълно обездвижен и прикован в инвалидна количка, използва таблет Surface и устройство Tobii за проследяване на движението на очите.  Той набира текст с помощта на очите си, а таблетът синтезира реч.

Друг герой в рекламите на Microsoft е петгодишният Брейлон О’Нийл. Момчето е родено без голям (тибия) и малък пищял (фибула) на двата крака. Брейлон обаче може да тича и спортува, благодарение на протези, които използват технологии на Microsoft.

Видео за Сара Чърман разказва как тя се ражда глуха и в продължение на 29 години използва традиционни слухови апарати, за да чува. През 2011 година обаче с помощта на имплант Esteem Hearing жената за първи път усеща истински смеха на своите деца – това е станало възможно благодарение на технологии на Microsoft.

В друг клип Microsoft представя живота на 98-годишния Хол Ласко, който, загубил почти напълно зрението си, едва ли е мечтал, че може някога да рисува. С помощта на програмата Paint обаче, Ласко започва да създава рисунки от пиксели, ползвайки 8-кратно увеличение.

Microsoft набляга и на контролера Kinect за Windows. Видео показва как хирурзи ползват жестовата технология GestSure за подобряване на ефективността на операциите. И най-накрая, компанията демонстрира как децата в училища по целия свят общуват интерактивно чрез услугата Skype.

Коментари по темата: „Microsoft показа как променя живота на хората”

добавете коментар...

  1. inode()

    Като че ли Skype е тяхна технология. 😀

Коментар